Objavljeno: 28.02.2019.

Pred nama je još jedna gastronomski veoma zanimljiva i uspješna godina. Hrvatska kuhinja postaje poznata diljem svijeta jer svako naše podneblje obiluje raznolikošću i nudi vlastite specifične okuse. Ne postoji nepce koje bi odoljelo okusima i mirisima Like ili možda Mediterana, a Tjedan restorana je prilika da po promotivnoj cijeni isprobate sve što do sada niste!

Za svakoga po nešto

Ako ste ljubitelj začinjene hrane Slavonija je pravi izbor za vas. Primorski predjeli nude vam pregršt odlične ribe, maslina, tartufa i genijalnog vina, dok je Zagorje poznato po brojnim tradicionalnim jelima poput purice s mlincima i štruklima koje sve više stranaca obožava!

Brojna fantastična jela koja su se našla na jelovnicima domaćih ugostitelja obuhvatila su širok opus izvrsne hrvatske kuhinje, no mnogi poduzetnici i ljubitelji hrane odlučili su se za nešto drugačije, te su otvorili restorane koje nude hranu po uzoru na kuhinje iz ostatka svijeta.

Jedno je sigurno, za vrijeme trajanja tjedna restorana definitivno možete isprobati sve. Nema potrebe da sjedate na avion samo da bi pojeli dobar sushi ili da vozite par stotina kilometara do mora kako bi pojeli svježu ribu!

            

Što je Tjedan restorana?

Uz toplije vrijeme stiže nam i tjedan odlične hrane!

Ako do sada još niste probali neke od egzotičnih delicija ili ste već zaboravili kakvog je okusa hrana kada je pripremi netko za vas, devetu godinu za redom Tjedan restorana pruža vam priliku da upoznate široku gastro ponudu Lijepe naše.

U čak desetak dana odabrani restorani otvaraju vrata svim posjetiteljima u svrhu promidžbe i promocije gastronomske scene Republike Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima. Sama ideja preuzeta je po uzoru na svjetske metropole, te je prilagođena domaćem tržištu. Želja osnivača je vratiti ljude u restorane i razbiti predrasude da su restorani skupi.

Tjedan restorana održava se dva puta godišnje i tko nije bio u prilici bili posjetiti Tjedan restorana na jesen, ovo proljeće idealno je za nadoknadu propuštenog. Za iznos od 100 - 125 kn moći ćete isprobati slijed od tri jela za ručak. Također su dodane neke inovacije u ponudi Tjedna restorana, te vas brojni restorani prije same večere pozivaju na koktel po promotivnoj cijeni od 25 kn!

      

Održat će se u periodu od 15. do 24. ožujka 2019. godine. Sve se više restorana odlučuje uključiti i postati dio ove akcije i zbog toga je ponuda iz godine u godinu sve bolja i šarenija.

Iskoristite priliku da posjetite restorane koje još do sad niste imali vremena posjetili i organizirajte ugodna druženja s obitelji i prijateljima, te uz ukusnu hranu stavite brige na stranu barem na kratko.

Ugostitelji i ambijent

Ako ste s druge strane ugostiteljstva, te ste se kao ugostitelj odlučili prijaviti na Tjedan restorana, pripremite se jer velika je vjerojatnost da će vaš restoran biti poprilično popunjen

      

Uredite ambijent prikladno godišnjem dobu i tematici koju restoran predstavlja. Detalji čine velike razlike, počevši od samog serviranja, okusa, do pribora kojeg ste koristili - sve to mogu biti ključni faktori koji će nagnati goste da se i nakon Tjedna restorana ponovo vrate u vaš restoran.

Stvarajte pozitivne interakcije i veze i steknite stalne goste koji će rado posjećivati vaš restoran. Kvaliteta je bitna, te kada je prepoznata, o njoj se daleko čuje.

I mislite i na higijenu prilikom pripreme hrane - zavirite u našu ponudu kako bi bili spremni za tjedan restorana na vrijeme.

Pogledaj ponudu