5 trikova za organizaciju nezaboravne zabave

Objavljeno: 19.05.2020.

Organiziranje zabave za jedne predstavlja užitak, a druge vodi do panike. Bez obzira na to u kojoj ste skupini, javljaju se slični izazovi. 

Moram očistiti sve podove. 
Treba izabrati dekoracije. 
Koga sve pozvati?
A što ćemo jesti? 

Ipak, postoje zabave koje svi “moraju” organizirati. Dječji rođendani kod kuće, svakako spadaju u tu kategoriju. 

S druge strane koktel zabave, blagdanske večere i vrtni partiji su također odlična prilika za nezaboravnu zabavu.  

U svakom slučaju, nekoliko savjeta primjenjivih na organizaciju bilo kojeg tipa zabave, dobro će doći svima. 

#1 Prije svega, trebate plan

Gdje će se zabava održati, koliko će uzvanika biti, tko će biti zadužen za serviranje, a tko za čišćenje? 

Ovu su pitanja na koja bi trebali imati odgovore barem tjedan dana prije zabave. Pitate li bilo kojeg event managera, reći će vam da je dobar plan - barem pola posla. 

Zapišite sve potrebno. Na početak liste stavite najbitnije i nastavite prema manje bitnim stavkama. U tom slučaju, ako i ne uspijete doći do kraja liste, uspjeh zabave neće doći u pitanje.  

Lista bi mogla uključivati:

#2 Očistite prostor za zabavu

Prvi korak nakon planiranja je čišćenje. Vjerojatno nećete čistiti cijelu kuću, ali prostoriju gdje planirate druženje bi svakako trebali. Osim prostorije gdje ćete biti najveći dio vremena, nemojte zaboraviti na kuhinju, kupaonicu i dvorište. Zapravo, očistite sve prostore gdje bi se gosti mogli zadržavati. Ako u dvorištu imate i bazen, neka voda bude kristalno čista. 

Očistite prostor održavanja zabave

Pospremanje dnevnog boravka također može pomoći. Računi, popisi za kupovinu ili knjige se mogu pospremiti. Tako ćete stvoriti bolju atmosferu, ali i dobiti dodatni prostor za serviranje.

#3 Kako ćete poslužiti hranu i piće

Bez obzira na to što će se naći na jelovniku: roštilj, torta, pjenušac, voće, pivo ili koktel, morate izabrati u čemu ćete poslužiti hranu i piće.

Pure drveni asortiman tanjura za jednokratnu upotrebu

 Pure drvene posude za serviranje hrane

 

Vjerojatno si ne želite stvarati dodatni posao s pranjem hrpetine posuđa pa ćete izabrati asortiman za jednokratnu upotrebu. U tom slučaju, svakako obratite pozornost na okoliš. 

Plastične čaše, pribor i tanjuri nisu najbolje rješenje. 

Birajte Pure jednokratne proizvode. Oni su izrađeni od potpuno obnovljivih sirovina, 100% biorazgradivi i kompostirajući. Nisu štetni za okoliš ni ljude i potpuno su sigurni za upotrebu.

Osim za serviranje, biorazgradive Pure proizvode možete koristiti i za spremanje ostataka hrane. Sigurno ne želite bacati ostatke fine torte u koju ste uložili toliko truda.

#4 Birajte tematske dekoracije

Bez obzira trebate li dekoracije za koktele ili želite svojoj zabavi dati retro štih, neka sve bude u istom tonu.

Tematske zabave i dekoracije nisu samo za djecu. Takve zabave su gotovo uvijek nezaboravne. Bilo da planirate malo druženje ili svečanu proslavu - odaberite temu, a zatim je razradite. Odaberite dekoracije, pribor, hranu i glazbu koja odgovara temi vaše zabave. 

Cvjetni stolnjaci, mirisne svijeće, dekorativne granule i jedna lanterna mogu od običnog druženja u vrtu napraviti nezaboravnu zabavu. Još ako pametno odaberete glazbu, prikladnu hranu i piće - sigurno nećete razočarati goste. 

#5 Budite najbolji domaćin i potrudite se oko prvog dojma

Ako želite da vaša zabava bude nezaboravna - vi morate biti u najboljem izdanju. Svakom gostu posvetite dovoljno paženje, a sitnice poput upoznavanja gostiju međusobno ili jednostavno pitanje: “Trebate li još hrane ili pića”, će vam sigurno pomoći. 

Opustite se i uživajte pa će vas i vaši gosti slijediti

Sve što vaši gosti trebaju je osjećaj dobrodošlice i nešto što će ih zabaviti. 

Znate da je prvi dojam jako bitan. Baš zato, potrudite se oko prvih nekoliko minuta i već ste jako blizu cilju, a to je nezaboravan osjećaj za vaše goste i samo najbolja sjećanja na vašu zabavu. 

Kako bi se gosti što prije osjetili kao doma, pobrinite se da je sam dolazak na zabavu maksimalno olakšan. Ako je potrebno pošaljite im Google Maps lokaciju, dočekajte ih, zaželite im dobrodošlicu pićem i nekim posebnim Finger Foodom

Ako se iz bilo kojeg razloga ne osjećate kao najbolji organizator zabava ili sumnjate u vaš dizajnerski ukus, opustite se. Potrudite se koliko možete, svi cijene trud, a onda se sami zabavite. Ako se vi dobro zabavljate, taj isti duh će osjetiti i vaši gosti. 

Bilo kako bilo, uvijek možete pojačati glazbu i pozvati sve na ples. 

Papstar asortiman za nezaboravne zabave