Objavljeno: 29.03.2019.

Hrvatsko-njemačko poduzeće Matram lansiralo je vlastitu robnu marku M-line, koja je nastala kao odgovor na želje i potrebe naših kupaca s najboljim omjerom cijena i kvalitete. Matram u suradnji s domaćim i stranim proizvođačima je napravio proizvode vrhunske kvalitete.

Aluminijske posude i aluminijski ovali idealno su rješenje za spremanje, čuvanje i serviranje hrane.

Aluminijske posude za hranu prvenstveno su namijenjene ugostiteljskoj industriji.

Pružaju kvalitetnu zaštitu hranu od svjetlosti, zraka, vode i ostalih kontaminanata te održavaju njenu kvalitetu duže od ostalih vrsta jednokratnih posuda. Dolaze u različitim veličinama i oblicima koje odgovaraju raznim potrebama ugostitelja i na kraju kupaca.

ALU POSUDA ZA HRANU M-LINE         ALU POSUDA ZA HRANU M-LINE  

Aluminij je lagani materijal te ima pozitivan učinak na trošak proizvodnje i transporta. Svakako se preporučuje ugostiteljskim objektima koji imaju usluge dostave. Klijenti će biti jako zadovoljni kada hrana koju naruče dođe svježa i topla.

Također se često koristi u kućanstvu za pečenje hrane kao što su na primjer lazanje, a hrana se u takvoj posudi lako spremi i za poslije.

Prednosti aluminija nad drugim materijalima

Aluminijsko pakiranje hrane ima mnoge prednosti nad drugim oblicima pakiranja. Zbog tog razloga se često primjenjuje u prehrambenoj industriji i kućanstvu i to na razne načine.

Neke od prednosti aluminijskih posuda su:

 • sposobnost brzog i ravnomjernog provođenja temperature
 • sigurno za zdravlje i higijenski prihvatljivo (aluminij je sterilan i siguran za direktni dodir s hranom)
 • ekološki prihvatljivo rješenje (može se reciklirati)
 • prilagodljiv dizajn (posude su dostupne u različitim veličinama i oblicima)
 • ekonomski učinkovito (lagani materijal je karakteristika koja smanjuje troškove transporta i proizvodnje)

Korištenje aluminijskih posuda

Aluminij je čudesan materijal zbog kojeg se aluminijske posude mogu koristiti na razne načine:

 • za zamrzavanje hrane (hrana se može pakirati, dostaviti, pripremiti i servirati u istoj posudi)
 • pripremu hrane (pečenje ili podgrijavanje)
 • većina modela može se koristiti u mikrovalnoj pećnici
 • za dostavu hrane

ALU POSUĐE M-LINE

Svrha jednokratnih aluminijskih posuda je kvalitetno očuvaju hranu i uštede vaše vrijeme. Kada se iskoristi, takvo posuđe može se reciklirati.

Aluminijska posuda je sigurna za uporabu, ali postoje neke smjernice koje je dobro slijediti:

 • ako se drže u zamrzivaču mogu očuvati hranu i duže od 24 sata
 • kada ih držite na sobnoj temperaturi duže od 24 sata preporučeno je čuvanje samo određenih tipova hrane (žitarice, tjestenina, pecivo, sušeno povrće, voće...)

Aluminijski ovali

U Matram M-line ponudi možete pronaći i aluminijske ovale. Aluminijski ovali također su odličan izbor kada je dostava hrane u pitanju. Osim toga, ako ste ugostitelj, ne morate voditi brigu o tome gdje su završili svi vaši pladnjevi za posluživanje. Hrana poslužena na aluminijskom ovalu izgledat će lijepo i prije svega, praktično je rješenje.

            

Aluminijski pladanj najčešće se koristi za posluživanje narezaka, ali isto tako može poslužiti i kada je pečena hrana u pitanju kao što je meso, povrće i razni prilozi. Zapravo, na njima možete poslužiti sve osim hrane u tekućem obliku. Tu će ipak bolje poslužiti aluminijska posuda.

Poklopci za aluminijske posude

Kartonski poklopci za aluminijske posude su presvučeni alu folijom, isto kao i same posude, te u kompletu pružaju zaštitu hrane od vanjskih kontaminanata.

Također mogu hrani produljiti rok trajanja. Možete staviti višak hrane u frižider i pokriti je poklopcem. On ima glavnu ulogu u održavanju svježine i kvalitete hrane, a to je moguće zbog fleksibilnosti i zaštite koju pruža.

      ALU POSUDA ZA HRANU M-LINE         POKLOPAC ZA ALU POSUDE

Svaka aluminijska posuda je dizajnirana tako da ima rubove koje možete presavinuti preko poklopca. Tako se jednostavno i efikasno hrana može zaštititi.

Industrijski aluminij je ekološki prihvatljiv

Industrija aluminija podržava osnovne koncepte očuvanja okoliša. Oni se odnose na razvoj tehnologije i inovativnost koji olakšavaju život za sadašnje i buduće generacije bez zagađivanja okoliša.

Aluminij je jedan od najodrživijih materijala u svijetu i vrlo ga je lako reciklirati. Tijekom procesa recikliranja ne gubi svojstvene osobine i troši 95% manje energije nego stvaranje iste količine primarnog aluminija.

Svojstva industrijskog aluminija su idealna za proizvodnju posuda zbog čega se često koristi u prehrambenoj industriji. Aluminij također zadovoljava i potrebe velikih distribucijskih lanaca koji uvijek obraćaju pozornost na ekološki prihvatljive proizvode.

Matram M-line salvete

Ključni razlog popularnosti papirnatih salveta je praktičnost. Za razliku od platnenih ubrusa, ne morate trošiti vrijeme na čišćenje i održavanje kako bi postigli svjež izgled. S našim ubrusom za jednokratnu uporabu svaki događaj započinje svježom i mekanom salvetom.

Papirnate salvete za jednokratnu uporabu često se koriste u restoranima zbog njihove isplativosti i praktičnosti. S luksuznim ubrusima za jednokratnu uporabu nema šanse da će gost dobiti umrljanu salvetu.

             

            

M-LINE SALVETE

Uštedite vrijeme, kupite salvete online! Naše papirnate salvete za jednokratnu uporabu dolaze u širokom rasponu veličina i boja. Bilo da planirate zabavu za posebnu prigodu ili za opušteno nedjeljno roštiljanje, možete birati iz naše M-line robne marke.

 

PROVJERI PONUDU - MATRAM M-LINE