Vrtni party

Objavljeno: 26.07.2018.

Ljeto je idealno vrijeme za pripremu popodnevnog druženja koje uz prijatelje uključuje i puno uživanja u hrani i vinu. 

Sunce, topli povjetarac i vedro nebo tjeraju nas iz kuće u prirodu, pa tako i zabave sele u vrtove. S promjenom lokacije mijenja se i način na koji ih organiziramo.

Velike porcije i teška hrana rezervirani su za zimske mjesece, dok uz ljetno vrijeme vežemo lude avanture i uživanja, a takva mora biti i hrana.

Što poslužiti na vrtnoj zabavi?

Osmišljavanje ljetnog jelovnika zvuči sasvim jednostavno, no ako želite da vaša zabava ostane zapamćena i hranu pripremite avanturistički - na nov i zabavan način.

Najvažnije je da namirnice budu lagane, s puno vode, žitarica i vlakana. Po visokim ljetnim temperaturama ne želite gostima ponuditi teško probavljivu hranu.

Poslužene delikatese moraju i lijepo izgledati. Svi znamo da hranu konzumiramo kroz tri osjetila: okus, miris i izgled. Prema tome način na koji hranu prezentirate može odrediti cijeli ton zabave.

Poslužite švedski stol

Švedski stol je samo jedan od načina prezentiranja hrane, a s razlogom je toliko popularan.

Najbitnije je odrediti gdje ćete smjestiti stol. Ako je prostor malen, smjestite ga uz zid. Ako baratate velikim prostorom, stol postavite u sredinu, a oko njega ostavite prostora kako bi gosti mogli kružiti.

Hranu servirajte na sredini stola, dok su rubovi rezervirani za tanjure i pribor za jelo. Keramički tanjuri u ovom slučaju nisu potrebni. Lagani tanjuri od čvrste plastike omogućit će gostima lakše kretanje i neće ih boljeti ruka od nošenja.

FINGERFOOD ČAŠA PISA, PLASTIKA, KOSA, 170ML, Ø5.9X8CM, 5 KOMADA U PAKIRANJU           FINGERFOOD ČAŠE, 70ML, 25 KOMADA U PAKIRANJU           FINGERFOOD ČAŠE PLASTIKA PS, 60ML Ø4CM, 30 KOMADA U PAKIRANJU

Ako poslužujete svježu hranu poput salate, preporučujemo da ispod posude stavite led. Tako će salata ostati svježa i nakon nekoliko sati. Drugi način je da salatu poslužite u prethodno smrznutim posudama.

Finger food only party

Vrtne zabave nisu tipične zabave. I dok mjesta za sjedenje uvijek treba, ova vrsta zabave je više opuštenog tona. Samim time gosti će većinu vremena provesti pričajući jedni s drugima i šećući okolo.

Finger food zalogajčići idealni su za ovakve prigode. Sitne porcije uvijek su nadohvat ruke pa gosti ne moraju puniti tanjure do vrha. Osim toga, mini zalogajčići će vašoj zabavi dati dozu elegancije.

Finger food party u vrtu

FINGERFOOD TANJUR PLASTIKA PS, 16.3X4.7X1.2CM, 25 KOMADA U PAKIRANJU          FINGERFOOD ŽLICA PLASTIČNA PS, 10CM, 50 KOMADA U PAKIRANJU          FINGERFOOD TANJUR PLASTIKA PS, 20.3X20.3X1.5CM, 10 KOMADA U PAKIRANJU

Pripazite i na broj ljudi koji dolazi na party. Ako planirate veći broj gostiju trebali bi poslužiti i više vrsti hrane.

Pravila idu otprilike ovako:

  • 10-12 gostiju= pet vrsta jela
  • 25 gostiju= devet vrsta jela
  • 50 gostiju= 13 vrsta jela

Kokteli od voća i povrća

Male delikatese najbolje idu uz prirodne ljetne koktele.

Jagoda, mango, lubenica, trešnja...izbor je na vama. Samo dodajte led za osvježenje i gosti će biti zadovoljni.

Osim što su zdravi, kokteli od voća i povrća i atraktivno izgledaju. Nemojte ih zaboraviti poslužiti u prigodnim čašama. Ovakvi detalji zlata vrijede, a slike na Instagramu su zagarantirane.

FINGERFOOD ČAŠA ZA DUGA PIĆA, PLASTIKA, 85ML, 3.2X4.2X8CM, 20 KOMADA U PAKIRANJU          ČAŠE PLASTIČNE KRISTAL NA STALKU ZA ŠAMPANJAC, 0.1L, 6 KOMADA U PAKIRANJU          https://matram.hr/gornji-dio-case-plasticne-za-koktele-01l-50-komada-u-pakiranju-proizvod-5626/

Dok su kokteli pun pogodak za mlađe generacije, nemojte zaboraviti na ljubitelje vina i piva. Poznato je da se vino poslužuje u čašama s dugim stalkom, dok za pivo koristite čaše s ravnom stijenkom. 

I naravno, nemojte zaboraviti ni na šampanjac koji uz vatromet svaku prigodu čini posebnom.

Estetika na prvom mjestu

Kvaliteta hrane i pića je važna za uspješnu zabavu, ali nije i presudna.

Način na koji zalogaje servirate gostima često ima značajan utjecaj na to hoće li uopće kušati hranu.

Finger food se, kao što mu naziv govori, jede prstima, no to što nema pribora za jelo ne znači da je vaš posao ugostitelja gotov. 

Zapiknite zalogajčiće na elegantne pikalice kako bi ih gosti lakše uzeli s pladnja ili ih postavite u vlastite posudice, svaki zalogaj zasebno. Ovakvi detalji podići će dojam hrane na novu razinu i osigurati oduševljenje gostiju.

Finger food party u vrtu

FINGERFOOD PIKALICE, HEART, 18CM, BAMBUS, 100 KOMADA U PAKIRANJU          FINGERFOOD PIKALICE, KNOT,18CM, BAMBUS, 250 KOMADA U PAKIRANJU          FINGERFOOD PIKALICE, DIAMOND, 9CM, BAMBUS, 100 KOMADA U PAKIRANJU

Poželjno je i da prigodno ukrasite stol. Ovisno o temi zabave odaberite primjerenu dekoraciju. Ukrasi se moraju slagati s posluženom hranom. Ako je vaša zabava prirodnog karaktera koristite zelenu boju, dok se uz morsku hranu veže plava boja. 

Par mirisnih lučica dodatan su plus, a kod mračnijih prostora važno je i osvjetljenje.

Mislite na prirodu

Sve što je danas u trendu privlači goste.

Priroda je u trendu.

Biorazgradiva Papstar Pure linija od borovog drveta idealna je za prezentaciju grickalica, zalogajčića i finger food hrane u ugostiteljstvu. Savršeno paše uz ležernije događaje, a njihovom primjenom ćete pokazati da brinete o zaštiti prirode.

Vrtne zabave i postaju sve veći hit među ugostiteljima i gostima.

Uhvatite korak s trendovima i oduševite goste ekskluzivnim i ležernim zalogajčićima posluženim u primamljivim posudama.

Klik do zabavnih finger food posudica