Opremite najslađi štand za fritule

Objavljeno: 14.06.2018.

Zna li itko odakle potječu prve fritule? Nismo uspjeli pronaći točan datum, no sigurni smo da su prvi recept za ovaj slatki užitak izmislile upravo naše bake, kao i većinu fantastičnih recepata koji se desetljećima cijene i primjenjuju.

Prve fritulice vjerojatno ste probali u Dalmaciji, a svako podneblje u njih miješa neki tradicionalni sastojak. Tako Mediteranci vole u fritule ubaciti suhe grožđice i smokve, dok su kontinentalcima dovoljne obične fritulice, bez ikakvih dodataka.

Mogu se posipati šećerom u prahu ili nekim slatkim preljevom, a svaka verzija stvara novi okus i opsesiju.

Hrvatske fritule posebno vole strani posjetitelji, a o ovom slatkom zadovoljstvu pisao je i poznati kuhar Jamie Oliver, koji ih je predstavio kao savršen zalogaj za gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva te im posvetio i blog i predstavio svoju verziju recepta.

Iako ih se tradicionalno priprema i poslužuje za vrijeme Fašnika i Adventa, kada jednom krene turistička sezona na Jadranu, štand s fritulama postaje nezaobilazan posjetiteljima svake ljetne destinacije.

Nezaobilazan štand s fritulama

Da bi vaš štand s fritulama bio što primamljiviji, osim savršenog recepta možete se istaknuti i drugačijim posluživanjem.

U ponudu možete ubaciti:

Posudice za fritule

Da biste poslužili fritule možete ići na klasičnu metodu i odabrati uobičajene plastične čaše za pivo, no da biste se istaknuli, poslužite ih u posudicama za sladoled.

Ako ćete fritulicama dodati još i preljev od jagode te ih posipati šarenim mrvicama, takvo posluživanje sigurno neće proći nezapaženo.

Možete upotrijebiti i posudice koje inače služe za posluživanje pomfrita, a umjesto kečapa i majoneze, u odjeljke stavite različite umake - čokoladu i vaniliju.

Posudice za fritule

Posudice za fritule

Ako želite unaprijediti korištenje pribora obnovljivim i biorazgradivim materijalima, odaberite posudice iz Papstar Pure kolekcije. Ove konusne posudice podsjećaju na kornet i izrađene su od drveta.

Drugačije pikalice

Ljudi najčešće reagiraju na ono što ih vizualno privlači, a kada odmaraju na plaži, pogledima traže nešto što će im okupirati pažnju.

Pikalice za fritule

Zabavne pikalice

Zašto bi pikalice za fritule bile dosadne i uobičajene kada mogu biti zanimljive i vesele? Morski dizajn ili šarene perlice definitivno će privući mnoge poglede i znatiželjne prolaznike.

Salvete za slatke obraščiće

Šarene salvete za posluživanje uz fritule mogu biti dio vaše dodatne ponude. Iako mnogi ugostitelji vole koristiti bijele salvete, nema apsolutno nikakvog razloga da se na vašem štandu ne nađu plave, crvene ili žute točkaste salvete.

Na plaži je važna zabava, a nema ništa zabavnije od toplih, slatkih fritula.

Šarenim salvetama istaknite svoj štand s fritulama

Šarene salvete

Ono što svaku ponudu može učiniti zanimljivijom i zabavnijom upravo su ovakve dodatne prednosti. Savjetujemo vas da uvijek razmišljate o ponudi za djecu koja su na plaži najveći potrošaći.

Sigurni smo da bi svaki klinac istovremeno u desnoj ruci mogao držati fritulice, a u drugoj hamurger pa još pritom razmišljati i kamo da stavi sok. Takvi su malci, puni želja i zahtjeva kojima treba udovoljiti. 

Ako imate savršen recept, ove godine razmislite da ga podijelite s drugima, a pritom i nešto zaradite. Plaže i gradski trgovi već vrve ljudima kojima je potrebno samo malo da se zaustave i uprljaju prste ovim slatkim zalogajčićima.

Jednim klikom opremite štand na plaži