Objavljeno: 06.12.2018.

Adventsko doba najljepše je doba u godini. I koliko god rano počeli s uređenjem trgova, uvijek nam nedostaje barem još tjedan dana uživanja u lampicama i okićenim borovima. Ljudi su topli i prisni, obitelji se druže, a na trgovima se skupljaju stari prijatelji koji se nisu vidjeli čitavu godinu.

Svake godine sve je više i božićnih sajmova u gradovima diljem Hrvatske pa Hrvati Beč mijenjaju za Zagreb, a Graz za Čazmu ili Varaždin. Mališani mogu uživati na klizalištima i sanjkalištima, a odrasli grijati ruke na termo čašama uz kuhano vino s cimetom i klinčićem.

Ponuda adventskih štandova zaista je raznolika, a uz kuhano vino, čaj s rumom i punč možete pojesti što god vam padne na pamet, od klasičnih kobasica u tijestu i frituli do germknedli. Čak su se i karamelizirane jabuke ponovo vratile.

Prezentacija za konkurenciju

U moru adventskih kućica prolaznike mami njihovo uređenje, mirisi koji se šire i najčešće hrpa ljudi koji stoje u redu. Tako biste otprilike mogli prepoznati ugostitelja koji se zaista potrudio da sve bude savršeno kako bi privukao što veću pozornost prolaznika.

Hrana na adventskom sajmu mora privlačiti prolaznike svojim mirisom

Ukrasi i mirisi sigurno će pomoći okupiti ljude oko vašeg štanda, a ono što će se o vama pričati i hoće li se gosti vratiti ponovo ovisi o usluzi i tome kako prezentirate svoju hranu. Imate li prikladne kutije, čaše, pikalice, salvete…? Razmislite, jer sve je to važno.

Konusne posude su u trendu

Hrana koja se jede u hodu treba biti poslužena u najjednostavnijem obliku, bez potrebe da se negdje zastane i razreže kobasica. Da biste je lakše poslužili, kobasicu stavite u tijesto, na kruh ili pecivo i omotajte salvetom. Za efektne fritule umjesto onih plastičnih čaša za točeno pivo odaberite posudice u obliku korneta.

Takve posude zovu se konusi, no u narječjima ih najčešće nazivamo škartoci ili škarnicli i obično ih koristimo za posluživanje pečenih kestena ili pomfrita.

Ako želite biti drugačiji, preporučujemo korištenje proizvoda iz biorazgradive kolekcije Pure koja brine o okolišu (znate da su adventski sajmovi uvijek puni smeća, a pribor za jelo leti zajedno sa snježnim pahuljicama).

Ako pak imate zaista rijetke i ekskluzivne proizvode koji se ne mogu pronaći baš na svakom uglu, odaberite sofisticiraniji pribor. Ušećereno voće i orašaste plodove stavite u posudice koje liče na staklenke za pekmez, ili ih umotajte u prozirne vrećice i dodajte šarenu mašnu. Ova kombinacija može biti i zgodan poklon, zar ne?

FINGERFOOD POSUDA PURE KONUSNA, DRVO, Ø12.5X24CM, 50 KOMADA U PAKIRANJU      FINGERFOOD POSUDICA SA POKLOPCEM, ČETVRTASTA, PLASTIKA, 110ML, 6.9X5X5CM, 10 KOMADA U PAKIRANJUUKRASNA TRAKA DEKOR 500M

Jednokratne termo čaše i šalice

Nekad je bilo baš fora na adventskom sajmu u Beču kupiti kuhano vino i dobiti pripadajuću božićnu šalicu za 2€. Danas se taj trend promijenio. Želimo biti što slobodniji i brzo se riješiti salvete, tanjura i čaše kako nam ne bi smetali u šetnji.

Božićnom sajmu pristaje i božićno ruho, stoga nabavite što je moguće više pribora i dekoracija s pahuljicama, borićima i sobovima. Takvi uzorci razveselit će goste, a posebno djecu.

Da biste uz to još i brinuli o okolišu, uz biorazgradive posudice, možete odabrati i biorazgradive čaše iz linije Pure. Kao dodatnu mogućnost svojim gostima ponudite i držač za čaše za slučaj da vam na štand stigne veća ekipa prijatelja.

Kuhano vino na adventskom sajmu

ČAŠE TERMO STIROPOR CAFFE, 0.3L, 50 KOMADA U PAKIRANJU  ČAŠE TERMO STIROPOR, 0.2L, Ø7.9X9.1CM, 50 KOMADA U PAKIRANJU  NOSAČ ZA ČAŠE KARTONSKI TO GO CLICKCARRY 5X20X12CM ZA DVIJE ČAŠE, 45 KOMADA U PAKIRANJU

Salvete, pikalice i vilice

Kad ste nabavili osnovno, vrijeme je da se pozabavite i s dodatnom ponudom. One kobasice u pecivu nemojte umotati u običnu, bijelu salvetu već je poslužite u salveti s uzorkom.

Božić je idealno vrijeme da budete malo nostalgični. Prisjetite se uspomena i stvarajte nove uz staro društvo. I karamelizirane jabuke vratit će svakoga u djetinjstvo. U vrijeme kada su bile popularne nataknuli bi ih na obične drvene pikalice, a danas tu te pikalice malo unapređene pa na sebi imaju razne ukrase i dekoracije. Sigurni smo da će šarena perlica izgledati puno bolje nego obični štapić za ražnjiće. 

A ako je na vašem štandu predviđeno da gosti onako, "kao ljudi" sjednu na drvenu klupu prekrivenu toplom dekicom i jedu neku finu klopu koju je upravo spremio bivši natjecatelj MasterChefa, uz uslugu kombinirajte i fin pribor za jelo i tanjure. Ideja je zaista napretek, a zlatni i srebrni papirnati tanjuri i čaše na stalku bit će pun pogodak.

TANJUR PAPIRNATI, Ø29CM, 6 KOMADA U PAKIRANJU   FINGERFOOD PIKALICE 12CM, BAMBUS, PEARL, 100 KOMADA U PAKIRANJU   ČAŠE PLASTIČNE KRISTAL NA STALKU ZA ŠAMPANJAC, INVITATION 0.1L, 20 KOMADA U PAKIRANJU

Pa ne želite valjda onaj svoj famozni perkelt od jelena poslužiti na običnom bijelom plastičnom tanjuru? I vilice i noževi tada moraju biti malo posebniji. Nemojte uzimati one metalne noževe i vilice iz restorana, mogli bi ostati bez pribora. 

Ne biste vjerovali, ali i plastični noževi mogu rezati jednako dobro kao i metalni, a vilice zaista mogu ubosti u krto meso pa se nemojte bojati koristiti takav pribor.

Na adventskom sajmu ima puno kućica i štandova, ali usudite se biti drugačiji. To uvijek pali kod prolaznika.

Istaknite se uz Matram