budite-kreativni-maskare

Objavljeno: 18.02.2019.

Karneval, dan kada maškare vladaju gradom, kada je gotovo sve dopušteno, dan kada je kreativna ekscentričnost vrlina i kada možete staviti bilo što na sebe bez da vas susjed čudno gleda.

Iako svaki karneval diljem Hrvatske ima svoje specifičnosti, jedno je zajedničko. Tradicionalno se traži krivac za sve nedaće iz protekle godine i sudi mu se za sve zlo koje je narod snašlo, a ime mu je princ Fašnik. Nakon što Fašnik prizna krivicu, sve muke nesretnih dana se spale i odu zajedno u nepovrat s dimom. Taj danas zabavni čin predstavlja završetak duge, hladne zime i slavi se početak  proljeća i novih početaka.

Ovo veselo razdoblje prilika je da se bez puno pravila dobro zabavljate i pojedete što više krafni i fritula moguće, ako ste ljubitelj ovih slastica.

Zasladite se fritulama ili krafnama.

A gdje su najbolje zabave i karnevali? Rio de Janeiro, New Orleans, Santa Cruz de Tenerife, Rijeka, Venecija, možda mali Samobor… e to procijenite sami. 

Što svaka dobra zabava treba?

Hranu i piće naravno!

Kritičar i gost je biti lako, no organizator? I ne baš. Dobar domaćin, bio ugostitelj ili party organizator želi pružiti vrhunsko iskustvo i želi da se o njegovoj zabavi još neko vrijeme priča. A za to je potrebna dobra volja i zabavan program.

Ukusi su različiti, posebice danas kada je izbora toliko mnogo, da je teško sve popratiti. Netko voli meso, netko je vegan, netko ne jede gluten, onaj treći ne pije više. Teško je udovoljiti baš svima. 

Nekad je bilo mnogo lakše organizirati zabavu, nego li je to sada slučaj. Ljudi su se zadovoljavali s malim stvarima i bilo je bitno da su svi na okupu i sretni.

Danas su očekivanja nešto viša i gledaju se razno razni detalji, počevši od hrane, glazbe, tematike, dekoracija, te čak i pribora za jelo koji se koristi.

Impresionirajte goste šarenim salvetama

Da salvete, papirnati proizvod na kojeg malo tko obraća pažnju. Kada vam netko da papirnati bijeli ubrus za brisanje ruku uz jelo, poslužit će svrsi. No, zašto ubrusu ne dodati malo šarenila i boje u skladu s ovim veselim slavljem?

Trendovi nalažu da sve treba biti skladno i potrebno je paziti na tonove koji pašu uz temu. Ali, za maškare je dozvoljeno biti otkačen i drugačiji, tako da si možete dati malo oduška barem jedan mjesec u godini.

Hotspot salveta.   Orange salvete.   Candy salveta.

Oduševite kreativnim izborom pribora

Stakleni ili keramički pribor volimo svi, ljepši je i sofisticiraniji, ali tko poslije pere suđe? To se nitko ne pita 

Bilo da preferirate plastiku, papir ili možda materijal od palminog lista koji isto tako može izgledati privlačno kao i keramički tanjuri vaše bake, kod nas možete pronaći sve. Zavirite u našu ponudu tanjura.

Palmin list tanjur.    Tanjuri četvrtasti pure.

Čaše

U velikoj gužvi, kakva obično biva za vrijeme karnevala, čaše nikako ne bi smjele biti od stakla. Papirnate, plastične sa šarenim motivima ili one na dršku za ispijanje koktela i vina poslužit će svrsi. Za ovaj party bitno je samo da se dobro zabavite!

  Čaše za šampanjac plastične.  Sunflowers čaše za šareni party!  Pure plastična čaša.

Fingerfood pikalice

Nema potrebe za pripremom obilnih obroka ako ste u strci s vremenom. Fingerfood je novi trend koji će oduševiti baš svakog. Fritule kao tradicionalno jelo koje se priprema za karneval, brze su za pripremu, mogu biti slatke ili čak i slane, poslužene uz razne preljeve, a uz pikalice služe da ne mastite prste.

Kockaste pikalice.  Pikalice srca.   Šarene pikalice.

Posude i zdjele

Tko ne voli snack uz svoje omiljeno piće? Grickalice mogu biti dobra zamjena za hranu.

Grickalice su super alternativa za zabave.

Četvrtasta posuda za grickalice.  Kartonska posuda za grickalice.  Posudica za grickalice u obliku lađe.

Baloni

I ne zaboravite na balone! Bilo da organizirate tematski party za odrasle ili za klince, šarenilo balona podići će svaku atmosferu.

Baloni su uvijek dobra ideja!

Baloni za modeliranje.  Šareni baloni.  Jednobojni baloni.

Pronađite nešto za party