Karnevalske dekoracije

Objavljeno: 16.02.2017.

Poklade, maškare, mesopust, bušari, fašnik, pust, karneval… svi ovi nazivi obilježavaju razdoblje maskiranja koje počine dan poslije Sveta tri kralja i traje sve do Čiste srijede ili Pepelnice. 

Za mališane i većinu nas odraslih, maškare su vrijeme u kojem se najviše zabavljamo. Maskiramo se, družimo se, svako malo feštamo, sudjelujemo u fašničkim povorkama…

Većinu gradova će zato preplaviti raskošne maske, fašničke skupine, mnogobrojni gosti i znatiželjni turisti koji ne žele propustiti vrhunsku zabavu.

Da vaš ugostiteljski prostor ne bi zjapio prazan, trebali bi iskoristiti priliku i pripremiti ga za najluđu fašničku zabavu! Pružite gostima ono što žele - zabavu, zabavu i još zabave!

1. Baloni - što šareniji to bolje

Igre, baloni, šarene boje… Karneval je kao rođendanski party, ali mnogo bolji!
Za početak, vaš ugostiteljski obrt nikako ne bi smio biti bez balona! Uzmite balone različitih oblika i objesite ih na bilo koje prazno mjesto. Da od napuhavanja balona ne bi izbacili pluća, dobro će vam doći i pumpa za balone smiley

2. Slamke za piće

Ovako uređen ugostiteljski prostor zaslužuje i zabavna pića. Da ne kupujete lude čaše i šalice samo za tih par dana, ukrasite pića zabavnim slamkama i poslužite na kreativan način! Na primjer, u veliki vrč natočite koktel ili neko drugo piće i poslužite ga uz XXL slamčice. Stvarno su velike, plijene pozornost, a gosti će se zabaviti kad će pokušati naciljati slamčicu u usta.

Papstar maxy slamčice

I slamčice za ona manja pića moraju biti zabavne! Tu su savitljive slamke Flexi Creative ili slamke sa zabavnim životinjama i voćem.

3. Organizirajte karnevalske igre

Karnevalske igre trebaju biti povezane s karnevalom. Na primjer, objesite na zid par balona i neka ih gosti gađaju strelicama za pikado. Najbolji će osvojiti besplatno piće po svojem izboru ili neku drugu nagradu.

Uz zabavne i jednostavne igre objesite i par pinata. Gosti će se zabaviti sakupljujući i jedući slatkiše.

4. Party šeširići i karnevalske maske

Netko se nije imao vremena zamaskirati? Nema problema. Na svaki stol stavite nekoliko party šeširića i papirnate maske
Zasigurno neće nadmašiti one koju su u svoju masku uložili hrpu vremena i truda, no barem će biti dio zabavne ekipesmiley

 Dekoracije za karneval

5. Pripremite odvojeni prostor za hranu

Uz igre i ostale zabavne aktivnosti, gosti će vjerojatno i ogladnjeti, pa pripremite i zasebni prostor za hranu. Na dulji stol stavite šareni stolnjak, šarene salvete i poslužite švedski stol. Za pribor za jelo dovoljne su fingerfood pikalice, pa nemojte brinuti o vilicama i noževima. 

Stol također možete ukrasiti konfetama i garlandama. Ma što šarenije to bolje. 

Evo, dekoracija interijera i nije toliko komplicirana stvar. Uz malo truda i vremena razveselit ćete goste i priuštit ćete im party bolji od onog novogodišnjeg!

Karnevalske dekoracije