Organizirajte piknik i privucite goste!

Objavljeno: 27.06.2019.

Ako u sklopu restorana ili kafića posjedujete veliki vanjski prostor razmislite o organizaciji piknika koji će zasigurno privući brojne stare, ali i nove goste i pružiti im nezaboravno iskustvo zbog kojeg će vam se iznova vraćati.

Kreativno uređenje prostora

Bilo da je riječ o pikniku ispod zvijezda ili tematskom pikniku najprije je potrebno kreativno urediti vanjski prostor kafića ili restorana. Počnite s izradom nacrta postavljanja stolova. Oni bi se trebali rasporediti tako da između njih ima dovoljno prostora koji će gostima pružili intimnu i ugodnu atmosferu, idealnu za druženje s prijateljima. Osim uobičajenih stolova možete ubaciti i dekice s niskim stolovima i jastucima. To je dobar način da se privuče urbana mlađa populacija.

Iznenadite goste savršeno postavljenim stolom

Osigurajte hlad svojim gostima

U ljetnim mjesecima boravak na otvorenim prostorima najugodniji je u prirodnom hladu. Međutim, malo restorana ili kafića, posebno onih smještenih usred gradskih ulica, se mogu pohvaliti dovoljnom količinom zelenila koje bi osiguravalo prirodan hlad. Ipak, ako ga nemate, uvijek ga možete umjetno stvoriti tendama i suncobranima, jedino je bitno da vaši gosti nisu izloženi direktnom suncu.

Želite li stvoriti još posebniji ugođaj, iskoristite prozračne tkanine od kojih može izraditi otvorene šatore za svaki stol posebno. Osim što će ih pružiti zaklon od pogleda drugih gostiju i stvoriti intimniji osjećaj, oduševit će ih i jedinstvenim izgledom.

Samo je jedan prvi dojam

U ugostiteljstvu je najvažniji onaj prvi dojam koji gost stekne. A za njega imate samo jednu priliku. Upravo prvi pogled na vanjsko uređenje restorana/kafića ključan je hoće li gost odabrati baš vaš prostor za opuštanje i ručak s obitelji i prijateljima ili će nastaviti potragu i odlučiti se za nešto drugo. Kako biste postigli željeni izgled vašeg prostora koji će asocirati goste na piknik, opremite stolove šarenim ili kariranim stolnjacima na koje dodajte šarene vaze s cvijećem i lanternama koje svijetle pomoću svijeća.

Za bajkoviti večernji ugođaj restorana ili kafića, pozabavite se rasvjetom. Obratite pažnju da ona ne bude prenapadna, a to ćete postići korištenjem dekorativnih svijeća i visećih svjetiljka koje će pridonijeti šarmu i ljetnom ugođaju vašeg restorana/kafića.

O umijeću serviranja hrane ovisi zadovoljstvo gostiju

Dekoracija hrane

Osim dizajna prostora važna stavka u pripremi piknik partija je planiranje prikladnog menija. Imajte na umu da su tijekom ljetnih mjeseci poželjnija laganija jela pripremljena tako da ih je lako konzumirati, poput sendviča, ražnjića, krumpirića, salate, sira i krekera te voća i povrća. Posebno ako je riječ o pikniku, koji bi trebao biti opušten i neformalan.

FINGERFOOD DEKORATIVNA ŠTIPALICA    FINGERFOOD PODLOŽAK OD BAMBUSA     FINGERFOOD ČAŠA PISA

Kako bi gosti dobili pravi ugođaj piknika sendviče servirajte u papirnatim vrećicama, salate u staklenkama, a krumpiriće i ražnjiće nabodene na zanimljivim drvenim štapićima stavite u kartonske kutije ili u kartonske kornete. Tako poslužena hrana osim što je privlačnog izgleda eliminira potrebu za posluživanjem dodatnih tanjura čime se smanjuje vrijeme potrebno za čišćenje.

Probudite maštu i zadivite goste

Osim hrane razmotrite i uvođenje osvježavajućih alkoholnih i bezalkoholnih koktela, prirodnih sokova i ledenih čajeva koje također možete servirati u staklenkama s ledom obogaćenima komadićima voća i ukrasnom slamkom te tako razveseliti odrasle, ali i najmlađe.
Za one koji su spremni dodatno se poigrati prezentacijom hrane, predlažemo da upakiranu hranu i piće uz salvete različitih uzoraka, plastičan ili drveni pribor za jelo, zanimljive čačkalice i dodatne plastične ili kartonske tanjure različitih dezena stavite u drvene pletene košare ili termo kutije pa ih tako poslužite gostima. Osim što će biti vizualno privlačno gostima, i konobarima ćete olakšati posao prenošenja hrane do stolova.

Osnovna namjena piknika je opuštanje i dobro društvo

Posljednja sitnica kojoj morate posvetiti pozornost je odabir prigodne i vesele glazbe koja je uz hranu, piće i prirodu neizostavna komponenta svakog dobrog piknika. Njegova osnovna namjena ionako jest opuštanje vaših gostiju, uživanciju i dobro društvo.

 

Provjerite ponudu asortimana za jednokratnu upotrebu