Za iznajmljivače i ugostitelje: Priprema za sezonu 2020.

Objavljeno: 25.06.2020.

Nedavno smo ušli u kalendarsko ljeto. Da nam je netko prije pola godine rekao kako ćemo tek sada pisati o opremanju kuhinja restorana i hotela te apartmana za ljetnu sezonu, vjerojatno bi se samo nasmijali. 

Prije cijele ove situacije pripreme za ljetnu sezonu bi, već odavno bile završene, a sada bi već imali potpuno ili gotovo potpuno popunjenje kapacitete. Međutim, situacija nije ista kao prošle godine. 

Ove godine ljetna sezona, kao i cijeli svijet, zastali su na jedno vrijeme. Srećom, situacija se popravlja ili bolje rečeno, navikavamo se na ovakav novi način manje-više svega.

Turisti i gosti koji se sada odlučuju za odmor, ljetovanje, večeru u restoranu ili piće u ljetnom baru, oprezniji su nego ikada prije. Iako je jednokratna i higijenski zahvalna Papstar Pure kolekcija već godinama hit, ove sezone se posebno isplati uložiti u jednokratni higijenski pribor

Bez obzira na to jeste li aktivni tijekom cijele godine ili vaš ugostiteljski posao živi samo ljeti, posebna priprema za ljetnu sezonu je uvijek pametna ideja. 

Je li stvarno potrebna posebna priprema za ljetnu sezonu?

Baš kao što znate, ljetna sezona je vrijeme kada većina koristi godišnje odmore, a djeca i tinejdžeri su na školskim raspustima. Svi oni su vaši potencijalni gosti, a upravo ljeti se, iz gore navedenih razloga više šetaju gradom, druže s prijateljima te planiraju izlete i ljetovanja. 

Večernja šetnja će ih tako često odvesti upravo na vašu terasu, bilo da poslužujete samo piće ili hranu i to je potpuno očekivano. Upravo zato je potrebna posebna priprema za ovo vrijeme povećanog obujma posla. 

Da bi terasa bila puna, a gosti zadovoljni, kuhinja mora biti na visini zadatka.

Kako povećani obujam gostiju ne bi ugrozio kvalitetu vaše usluge važno je, uz odgovarajuću pripremu, gostima pružiti nezaboravno iskustvo i tako im dati razlog za ponovni dolazak. 

Liste zadataka su najbolji način za vođenje kroz pripreme. Uzmite si vremena, prisjetite se situacija koje su vam stvarale poteškoće, uključite ih u planove. Proaktivnost je ovdje jedini način. Zabilježite baš svaki detalj. 

Higijena je posebno bitna

Za uspješno poslovanje, higijena je uvijek bila važna. Sada, kada je osjetljivost gostiju povećana, povećana je i važnost visoke razine higijene. 

Prije nego krenete u osvajanje ljetne sezone, odvojite dva ili tri dana za generalno čišćenje. Očistite podove, zavjese i namještaj. Možda bi mogli i napraviti sitne popravke koje već duže vrijeme odgađate. Prilikom čišćenja svakako koristite gumene rukavice, spužvice i pregače. 

Higijena u kuhinji, higijena djelatnika i higijena pribora posebno su važne. Ako vaša ponuda uključuje street food, hranu i piće koje gosti konzumiraju u hodu, papirnate čaše za piće ili papirnate šalice za kavu odličan su izbor za posluživanje. 

Hranu možete poslužiti u kartonskim kutijama za hranu ili drugim jednokratnim zdjelama i posudama za hranu.

Kvalitetna sitna ugostiteljska oprema spriječit će velike probleme

Sitna ugostiteljska oprema je sve ono što je potrebno za pripremu i serviranje hrane i pića. U sitnu ugostiteljsku opremu ubraja se: 

  • posuđe 
  • pribor za jelo
  • čaše 
  • grabilice 
  • hvataljke 

Kada birate sitnu ugostiteljsku opremu birajte onu koja se jednostavno može zamijeniti novom. Estetski dojam je također bitan. S porastom ekološke osviještenosti, sami gosti sve češće preferiraju ekološki proizvedeni pribor pa zašto im ne bi omogućili takvo iskustvo i u vašem restoranu ili kafiću? Ekološki i dizajnerski su u skladu sa svim zahtjevima modernog gosta. 

Ekološki prihvatljiv kalup od masnog papira pogodan je za pečenje, prezentiranje, prodaju i transport .

U svakom slučaju, ako još niste krenuli s pripremama za ljetnu sezonu, vjerojatno ste za to imali dobar razlog. 

Naredno vrijeme bi trebalo donijeti više sunca i toplije noći, a to znači i nešto više gostiju i turista, dočekajte ih spremni i oduševite vašom proaktivnošću. 

Na matram.hr webshopu cijeli lipanj 2020. godine traje akcija na sav Leifheit kuhinjski pribor od -25%. To je idealna prilika da se opskrbite svom sitnom ugostiteljskom opremom. 

Ostanite odgovorni, prilagodite se i poslujte pametno. 

 

[-25%] Leifheit kuhinjski asortiman

apstar posuđe, pribor i dekoracije