Kuhinjske i osobne vage praktična su i pametna digitalna čuda

Objavljeno: 30.07.2020.

Svijet vaga i vaganja nikada nije bio raznovrsniji. 

Bilo da se radi o osobnim ili kuhinjskim vagama, ove moderne, osim mjerenja težine, mogu se spojiti na bežičnu mrežu, komunicirati s online servisima ili izračunati postotak tjelesne masnoće i sadržaj vode u tijelu. 

Hrpu modernih, praktičnih funkcionalnosti u svijet vaganja donosi Soehnle. 

Soehnle je jedan od vodećih brendova kada su u pitanju kućanske i osobne vage. Njihove vage poznate su po kvaliteti i pouzdanosti. Super jednostavne za rukovanje, odličan su izbor za vas koji vodite zdrav način života. 

O ovom brendu ćemo nešto kasnije u tekstu, sada želimo pogledati u povijest vaganja, a onda kroz Soehnle spojiti tradiciju i moderno. 

Povijest vaga i vaganja

Vage su praktične pa se i njihov početak korištenja veže uz stvarne potrebe, odnosno rješavanje problema.

Problem je bio razvoj trgovine u antičko vrijeme, a trgovci su trebali pouzdan način procjene vrijednosti robe koja se nije mogla prebrojati

Najstariji poznati dokazi koji ukazuju na korištenje vaga pronađeni su u dolini rijeke Ind, na području današnjeg Pakistana i stari su oko 4,000 godina. 

Prve vage zapravo su bile dva tanjura konopom vezana na krajevima drvene grede. Najjednostavniji, ali funkcionalan oblik. Na jedan tanjur se stavljao proizvod koji se trebao mjeriti, a na drugu stranu kamen. Težina se prilagođavala do trenutka kada bi greda zauzela horizontalni položaj. Postupak bi se ponavljao za proizvode koji su bili razmjenjivani. 

Sve do kasnog 18. stoljeća vage se nisu previše mijenjale. Vage su postale tehnički naprednije s početkom Prve industrijske revolucije. 

A gdje su vage danas? Ili još bolje, gdje će biti za nekoliko desetaka godina?

Soehnle kuhinjske vage

Kuhinjske vage kakve je u svojoj radionici stvarao Wilhelm Soehnle prije 150 godina nisu nalik onima koje Soehnle proizvodi danas. Ipak, jedno im je zajedničko. 

Sve Soehnle vage su dizajnerski posebne, jednostavne za korištenje i ono najvažnije, djela majstora. 

Kako znate da je kuhinjska vaga stvarno kvalitetna?

Vaga treba biti jednostavna za čišćenje. S obizorm na to da se koristi za vaganje hrane, ona treba biti glatka i pogodna za učestalo čišćenje. Kuhinjska vaga od kvalitetnog stakla je upravo to.

Još jedna bitna karakteristika kuhinjske vage je što manje šarafa i spojeva u koje će hrane zapeti, a potencijalno nastati i bakterije. Vodootporna kuhinjska vaga koja se može prati na visokim temperaturama u perilici posuđa, s kompletno jednoličnom površinom je ono što trebate. 

PageAqua je vodootporna, inovativna vaga koja se može prati u perilici posuđa.

Ako od vašeg mesara s vremena na vrijeme naručite veće količine mesa, dobro je imati vagu koja može vagati velike težine, do npr. 15 kilograma. Nekakav standard za kuhinjske vage je 5-10 kilograma. 

Soehnle kuhinjske vage također su inovativnog dizajna, a iz raznolikog asortimana možete odabrati i vage s nutricionističkim funkcijama. Takve vage spremaju vrijednosti kalorija, masti, proteina, pa čak i kolesterola i kalcija. Ako pazite na vašu prehranu, ovi podaci će vam biti jako korisni. 

Isto tako, korisno će biti pratiti i vrijednosti tijela, težinu, tjelesne masnoće i sadržaj vode u tijelu, kao i mišićne mase. Sve to mogu inovativne Soehnle osobne vage. 

Inovativne osobne vage

Inovacija je bitna stavke svakog Soehnle proizvoda, a ništa drugačije nije niti s osobnim ili kupaonskim vagama. 

One najbolje među njima omogućuju najpreciznija mjerenja kao što su postotak masnog tkiva, mišićne mase i vode u organizmu prema kojima preporučuju dnevni unos kalorija i potrebne mjere koje bi trebali poduzeti. 

Digitalnu osobnu vagu za analizu tijela preporučuju stručnjaci u sportu i prehrani.

Ako spadate u skupinu koja ne prati težinu svakodnevno, a dizajn vam je jednako bitan kao i funkcionalnosti, digitalna osobna vaga od bambusa možda je sve što nedostaje vašoj kupaonici. 

Nosivost digitalne osobne vage od bambusa ide do 180kg.

Bogati asortiman Soehnle kuhinjskih i osobnih vaga osigurava da svatko pronađe ono što treba. 

Kao garanciju kvalitete za svaku od njih dobit ćete 3 ili čak 5 godina jamstva. 

Soehnle vage su napravljene da traju. 

 

Soehnle kuhinjske vage

Soehnle osobne vage