Papstar: u skladu s prirodom i željama kupaca

Objavljeno: 29.09.2016.

"Čovječe, priroda bez tebe može.

A ti bez nje?"

Albert Einstein

 

Lako je okrenuti glavu i pomisliti da razbacani otpad, recikliranje i očuvanje okoliša nisu naš problem.

A i budimo iskreni, nedostatak volje i vremena nisu baš opravdani razlozi za zanemarivanje prirode koja nas okružuje.

Jer, svi trebamo zelenu budućnost!

A njemačka tvrtka Papstar to dobro i razumije.

Cilj Pure linije - dovesti ekonomiju i ekologiju u skladnu suradnju

Papstar proizvodi u skladu su s prirodom i željama kupaca

Možda se pitate kakve veze jednokratni pribori za jelo imaju s očuvanjem prirode jer vjerojatno odmah pomislite na sve one razbacane plastične čaše i tanjure poslije dobrog roštilja, koje će se godinama trebati razgrađivati.  

A naravno, za sljedeću feštu nećemo koristiti već prije korištenu plastiku, već ćemo kupiti novi pribor.

I tako unedogled, a iza nas ostaje sve veća hrpa smeća.

Pa… ako niste do sada znali, tvrtka Papstar već 130 godina radi svoje proizvode u skladu s prirodom, pa ne čudi što su jedna od vodećih tvrtki na području proizvodnje ambalaže.

Od čega su napravljeni Pure proizvodi?

Pure linija proizvoda napravljena je od biorazgradivih materijala koji nisu štetni za ljudsko zdravlje

Pure na hrvatskom znači čisto, neokaljano - a takva je i Papstarova linija proizvoda u kojoj nudi potrošne materijale poput tanjura, pribora za jelo i čaša koji su u potpunosti biorazgradivi, kompostirajući i nisu štetni za ljudsko zdravlje.

Izrađeni su iz obnovljivih izvora kao što su kukuruz, drvo, svježa vlakna celuloze, a posebnu pozornost zauzima upotreba šećerne trske za proizvodnju tanjura.

Naime, kada se u mlinovima vadi šećer iz trske, ostaje nusproizvod bagasse. Bagasse je zbog svog visokog udjela celuloze odlična sirovina, a tanjuri i zdjele koji se dobivaju vrlo su čvrsti i pogodni za mikrovalne pećnice.

Pribor za jelo radi se na malo drugačiji način - od prirodno svijetlog drva breze. A pošto je drvo breze prirodno svijetle boje, nije ga potrebno dodatno izbjeljivati.

Kada je riječ o čašama, one se rade od polyacitida na bazi škroba. Polyacitid se zapravo dobiva iz postupka fermentacije šećera iz kukuruza i pšenice, a na kraju se obrađuje slično kao obična plastika.

Papstar proizvodi imaju i poznate certifikate

Da bi stavili točku na i, cjelokupni Pure asortiman dobio je i FSC certifikat za salvete i stolnjake. FSC certifikat (Vijeće za nadzor šuma - The Forest Stewardship Council) zapravo znači da su proizvodi u potpunosti proizvedeni u skladu s prirodom i da su sigurni za okoliš.

Papstar proizvodi također nose oznaku Nordic Ecolabel koju dobivaju samo proizvodi koji zadovoljavaju najviše standarde bioodrživosti.

I Francuska je prepoznala problem onečišćenja okoliša

Jedna čaša izrađena od plastičnih materijala će se u prirodi razgrađivati od 500 do 1000 godina, dok će se s druge strane čaša od biorazgradivih materijala razgraditi za samo 64 dana.

Čaša od biorazgradivih materijala će se razgraditi za samo 64 dana

Francuska je prepoznala ovaj problem koji vodi globalnom zatopljenju te je od prošlog mjeseca, tj. kolovoza zabranila proizvodnju plastičnih čaša, tanjura i pribora za jelo.

Ova nova mjera, proizvođačima na području Francuske daje vremena da do 2020. godine sav jednokratni pribor za jelo počinju proizvoditi od biološki dobivenih materijala.

Pa eto. Želite li očuvati prirodu, upotrebljavajte biorazgradive proizvode kao što su oni od Papstara.

A ako mislite da vaš doprinos ionako ne čini razliku, niste u pravu.

Jer svi možemo pomoći smiley

Pogledajte Pure proizvode