Royal stolnjaci su potpuno in

Objavljeno: 27.07.2017.

Kako bi gosti u potpunosti uživali u atmosferi svečanog ručka ili večere, uz ukusna predjela, glavna jela i deserte koji se tope u ustima, važna je i dekoracija stola

A osnova uspješno postavljenog stola je stolnjak koji će dodatno istaknuti ukusnu hranu, kvalitetni porculan i elegantne čaše za vino. 

Stolnjaci su ono što ističe restoran od ostalih restorana

Istina je! Stolnjaci i nadstolnjaci daju ono nešto po čemu se vaš restoran razlikuje od ostale vam drage konkurencije. 

Vizualno, stolnjaci daju eleganciju svakoj blagovaonici. Emocionalno, stolnjaci daju toplinu i udobnost prostorije, dok praktično sprječavaju prolijevanje i mrlje po stolovima. Vjerujemo da ste i sami ste svjesni kako je lakše zamijeniti stolnjake nego oštećene stolove.

Ali to sve već znate. Zato je bitno odabrati dobavljača koji će vam pružiti eleganciju, kvalitetu i efikasnost u jednom. A to smo upravo mi - Matram! Hrvatsko-njemačka tvrtka sa sjedištem u Splitu koja u svojoj ponudi ima kolekciju rezerviranu samo za vas -  Papstarovu Royal kolekciju!

Papstar Royal kolekcija stvorena je za svako ugostiteljstvo koje drži do sebe

Zašto se trudimo toliko zadovoljiti vas? Pa jer razumijemo koliko vam je važno vaše ugostiteljstvo. Koliko ste naporno radili na izgradnji svojeg ugleda. I što je najvažnije, razumijemo da je ulaganje u novo ruho vašeg restorana velika odluka. Zato želimo da donesete onu pravu - cjenovno pristupačnu odluku s kvalitetom kao one u hotelu s pet zvjezdica. 

No unatoč kvaliteti i cijeni, morate misliti i na još par stvari. Evo nekoliko njih.

Odredite ambijent vašeg ugostiteljstva

Royal stolnjaci određuje ambijent

Neupadljivi ukrasi mogu uljepšati, a mogu i narušiti cjelokupan izgled restorana. Stolnjak ovdje nije iznimka. Evo nekoliko savjeta koju vrstu stolnjaka odabrati s obzirom na vrstu ugostiteljstva:

  • Kavanski stolovi. Svaki kafić zahtijeva veseliju atmosferu i ležerniji dekor. Stolnjaci jačih boja i manja dekoracija na sredini stola izgledat će lijepo u bilo kojem kafiću.
  • Vrtni stolovi (za terasu). Imate li terasu, potražite deblje stolnjake ili ih uopće nemojte imati. Umjesto njih postavite podmetače ili u sredini stola jednu dugu traku za stol. Prstenovi za salvete su također dobrodošli i naravno salvete.
  • Unutarnji restoranski stolovi. Elegantna atmosfera zahtijeva bijeli ili stolnjak svjetlijih boja, kao i više slojeva. Dakle stol bi trebali ukrasiti stolnjakom, nadstolnjakom stolnom trakom i stolnim podmetačima

Zapamtite da lijepo i ukusno postavljen stol pokazuje da ugostitelj vodi računa o detaljima. Tako ćete dobiti pozitivnu reputaciju od gostiju koji će na dekoraciju gledati kao na dokaz poštovanja. 

Duljina stolnjaka

U modernim blagovaonicama, stolnjaci su opcija i koriste se kada želite posebno istaknuti neku boju na stolu ili kada želite sakriti stol ili ga želite zaštiti od mrlja i prolijevanja

Stolnjaci su dostupni u različitim bojama i nijansama pa su vam ovdje ruke u potpunosti odvezane. No duljina stolnjaka je sasvim druga priča i ovdje bi trebali postupiti prema određenim smjernicama.

  • Veličina stolnjaka ovisi o dimenzijama i obliku stola (pravokutni, okrugli, duguljasti...)
  • Pravokutni stolovi trebaju i pravokutne stolnjake, a veličina stolnjaka određuje se mjerenjem duljine i širine stola. U obzir se treba uzeti i materijal koji će padati sa stola što bi iznosilo dodatnih 25 do 30 centimetara.
  • Padajući rub stolnjaka najviše može biti 1 cm dulji od sjedećeg djela stolice
  • Kod mjerenja okruglog stolnjaka, izmjerite promjer i dodajte željenu duljinu pada
  • Kod pokrivanja okruglog stola, rubovi četvrtastog stolnjaka moraju visjeti preko nogu stola 
  • Ako je zbog veličine stola potreban veći broj stolnjaka, rubovi stolnjaka bi se trebali preklapati za 10-ak centimetara. 

Ako ne želite sakriti stol, odaberite nadstolnjake 

Ako ne želite prekriti lijep i novi stol, savjetujemo da umjesto stolnjaka odaberete nadstolnjake koji se sve češće samostalno koriste u modernom uređenju stola. 

Štoviše, nadstolnjaci su izuzetno svestrana dekoracija! Možete ih postaviti i preko stolnjaka, koristiti samostalno ili ih postaviti na sredinu stola (tada će vam trebati traka za stol) sa svijećama i dekorativnim kamenčićima.

Zašto bi trebali izabrati Royal kolekciju?

Royal stolnjak

1. Royal stolnjaci štite stol od prolijevanja

Royal kolekcija nudi posebnu Soft Selection kolekciju u kojoj su salvete, stolnjaci, nadstolnjaci, podmetači i stolne trake zaštićeni površinskim PLA premazom. Soft kolekcija otporna je na vodu i mrlje, lako se briše, a u doticaju s vodom se ne izobliči niti ne raspadne. 

2. Iako su kraljevski, stolnjaci su i eco friendly  

Papstar ima dugu tradiciju u iskorištavanju obnovljivih sirovina. Tako se uz Pure liniju i Royal može pohvaliti FSC® certifikatom i nordijskom eko oznakom “Svanen” i “seeding”. Za one koji ne znaju, ove oznake predstavljaju odgovornu proizvodnju i potrošnju prirodnih resursa. 

Royal stolnjaci u potpunosti su biorazgradivi, a salvete su kompletno kompostirajuće što znači da ih možete baciti zajedno s hranom. 

3. Royal kolekcija ima širok raspon dizajna

Royal kolekcija ima široku paletu boja

Budući da Royal kolekcija ima širok raspon dizajna, ona se lako može prilagoditi svakom ambijentu. Suvremenom, ležernom, vrckavom, službenim večerama… Možete birati između Simplicity, Spicy i Nature kolekcije. 

I za sam kraj

Prema rječniku, definicija stolnjaka je prekrivač za stol. Iako je to osnovni opis, stolnjaci su mnogo više od prekrivanja i zaštite stola. Pravi stolnjak zajedno s nadstolnjacima, trakom za stol i podmetačima može stvoriti izvrstan prvi dojam zbog kojeg će se gosti vraćati, a novi pristizati. 

Royal kolekcija nudi raznolik izbor boja, dizajna, veličina i oblika, pa si uzmite vremena i razgledajte našu online ponudu. Sigurno ćete naći nešto za sebe.

Sretno shoppingiranje!

Zakoračite u Royal svijet