Royal kolekcija salveta i stolnjaka

Objavljeno: 01.06.2017.

Svaki restoran, hotel ili ugostiteljski lanac zna da će biti uspješan jedino ako svojim gostima ponudi kompletno savršen doživljaj stola. Od njegova postavljanja, ukrašavanja, pa do same prezentacije hrane na tanjuru. 

Papstar je svjestan želja svojih klijenata te je stvorio Royal liniju rezerviranu samo za prave profesionalce. Tako u svojoj profesionalnoj liniji nudi elegantne setove za serviranje stola širokog raspona boja. 

Royal kolekcija ispunit će očekivanja svih ugostitelja jer je cijeli set salveta, stolnjaka, podmetača te stolnih traka funkcionalan, održiv, modernog dizajna, a što je najvažnije - po pristupačnim je cijenama. 

Hrana bi trebala biti praznik za oči

Prvi dojam je najvažniji. Ova se činjenica također odnosi i na izgled stola. 

Za potpuno uživanje u hrani odlučujuće je kako je stol ukrašen, kako su postavljeni tanjuri i pribor za jelo, sjaje li se čaše i zadovoljava li stol osnovne higijenske uvjete.

Lijepo serviran stol učinit će hranu privlačnijom
Lijepo postavljen stol znači i ukusna hrana

 

Savršeno postavljen stol će malo kojeg gosta ostaviti ravnodušnim, a jelo ostaviti neprivlačnim. Da bi bili što kreativniji Papstar nudi široku paletu boja i dizajna koje se savršeno mogu ukombinirati za različite prigode - od onih formalnijih gdje se zahtijeva jednostavan dizajn i blage boje do onih ležernijih gdje dolaze u obzir i cvjetni uzorci. 

Zašto bi tekstilne salvete trebali zamijeniti Royal salvetama?

Većina ugostitelja koristi tekstilne salvete, stolnjake i nadstolnjake što je na prvi pogled sasvim razumljiva odluka. Tekstil ne morate bacati u smeće jer ga nakon svakog korištenja možete dobro oprati, a i ne izgleda toliko jeftino kao jednokratni proizvodi. Ipak su takvi proizvodi rezervirani za kućne zabave, a ne za ovako profesionalan svijet. 

No jeste li znali da svakim pranjem salvete otprilike potrošite 1,20 kune? Sada zvuči malo, no kada pomnožite… Uz poprilično velik novčani trošak, evo još nekoliko glavobolja koje vam mogu zadati tekstilne salvete:

 1. Ostaci mrlja na tekstilu. Priznajte, koliko ste se puta našli u situaciji da svježe oprane salvete ili stolnjaci imaju mrlju na sebi? Tako ipak ne možete dočekati goste. A i ako ste ih greškom dočekali, onaj dobar prvi dojam koji je od presudne važnosti, odmah je pao u vodu.
 2. Zgužvane salvete i stolnjaci. Jeste li znali da je jedan od glavnih uzroka gužvanja odjeće taj što pretrpamo perilicu za pranje rublja? Odjeća nema dovoljno prostora za kretanje, pa je tijekom okretanja bubnja ona zbijena. To se isto događa i s tekstilnim salvetama i stolnjacima. Priznajemo da profesionalni servisi imaju i profesionalna glačala, no nekako sumnjamo da nad jednom salvetom provedu više od par sekundi.
 3. Boja blijedi. Sve je u redu kada imate salvete i stolnjake svjetlijih boja. No ako se radi o jarkim bojama kao što su žuta, narančasta, crvena ili zelena boja će s vremenom izblijediti. Gostima će se činiti kao da niste kupili nove stolnjake već dulji niz godina.
Royal boje uvijek su postojane
Royal salvete nikada ne blijede

Prednost Royal kolekcije #1: Kvalitetan materijal mekan poput svile

Iako mislite da jednokratni proizvodi izgledaju jeftino, lako se trgaju i da su rezervirani samo za roštiljanje i dječje rođendane, tada se još niste susreli s Royal kolekcijom.

Salvete Royal su bez mirisa, mekane su na dodir i na obrazu, lako se savijaju i slažu u različite dekoracije za stol. 

Salvete Royal su kvalitetne te se lako slažu u bilo koji oblik
Iz Royal salveta mogu nastati lijepe dekoracije

 

Njihov materijal podsjeća na svilu jer u sebi sadrži pamuk, a najveća tajna njihove mekoće krije se u načinu njihove izrade. Naime, tijekom njihove izrade, nit konca stavlja se iznad vatre, pa se sve one dlačice koje bi pikale obraz spale. 

Prednost Royal kolekcije #2: Royal Soft Selection - izdržljiv materijal otporan na mrlje

Royal kolekcija nudi posebnu Soft Selection kolekciju u kojoj su salvete stolnjaci, nadstolnjaci, podmetači i stolne trake zaštićeni površinskim PLA premazom. PLA je plastika napravljena od obnovljivog škroba kao što su kukuruz i šećerna trska. Iz tog je razloga Royal Soft Selection kolekcija otporna na vodu i mrlje, lako se briše, a u doticaju s vodom se ne izobliči niti ne raspadne.

Royal soft kolekcija otporna je na mrlje i vodu
Proliju li gosti vodu po Royal stolnjacima, nećete ih trebati zamijeniti novima

 

Uz to, materijal je 100% biorazgradiv i lako se može reciklirati.

Zašto je to tolika prednost? Pa zamislite situaciju da gost zamrlja stolnjak crnim vinom koje je veoma  teško očistiti. Zamrljani tekstilni stolnjak ćete odmah nakon što gost ode morati zamijeniti novim, a da imate Royal stolnjak, samo bi ga trebali prebrisati.

Dakle, u smislu ekonomičnosti, Royal ovdje ima veliku prednost.

Prednost Royal kolekcije #3: Materijali u skladu s ekološkom osviještenosti

Papstar ima već dugu tradiciju u iskorištavanju obnovljivih sirovina. Tako se uz Pure liniju, Papstar može pohvaliti i Royal linijom koja impresivno ističe sve napore Papstara da bude prepoznatljiv kao ekološki osviještena tvrtka.

Royal proizvodi imaju FSC® certifikat te nordijske eko oznake ”Svanen” i “seeding”. FSC® certifikat dodjeljuje se organizacijama za brigu i održivi razvoj svjetskih šumskih resursa, šumskih ekosustava, a time i ekološke ravnoteže uopće. 

Royal kolekcija je društveno-ekološki osvještena
Papstar već 130 godina radi svoje proizvode u skladu s prirodom
 

Takve oznake predstavljaju poveznicu između odgovorne proizvodnje i potrošnje te omogućuju potrošačima da donesu odluku o društveno-ekološki odgovornoj kupnji.

Tako su Royal stolnjaci u potpunosti biorazgradivi, a salvete su kompletno kompostirajuće što znači da ih možete baciti zajedno s hranom.

Prednost Royal kolekcije #4: U Royal kolekciji možete naći tri vrste dizajna

1. Simplicity

Simplicity kolekciju karakterizira jednostavna i bezvremenska elegancija. Ovdje možete naći klasične tonove boje kao što su blage i pastelne boje te kombinaciju modernih trendova i klasičnih tonova. Idealne su za naglašavanje elegantnih interijera.

Royal Simplicity kolekcija

2. Spicy

Kolekcija Spicy kombinira tradicionalno  s popularnim retro izgledom. Dizajn podsjeća na dobru staru kuhinju kada su stolove krasili karirani uzorci. One koji vole vesele i razigrane motive, obradovat će kombinacija kariranog s cvjetnim uzorcima. Boje se kreću od jarko žute, narančaste i smeđe do nježno roze i bordo boje.

Royal Spicy kolekcija

3.Nature

Nature kolekcija posebno je prikladna kada na postavljanje stola utječe interijer bogat prirodnim materijalima i kada se radi o ležernijoj prigodi. U ovoj kolekciji dominiraju cvjetni motivi u zemljanim, zelenim i proljetnim bojama. 

Royal Nature kolekcija

Prednost Royal kolekcije #5: Brzina i praktičnost u gastronomiji

 • Royal kolekcija ima širok raspon dizajna te se lako mijenja u skladu s promjenom ambijenta - suvremen, ležeran, vrckav…
 • Rukovanje jednokratnim proizvodima zahtijeva manje vremena i ne utječe negativno na ugostiteljstvo
 • Eliminiraju se problemi s organizacijom pranja u praonicama i kontrolom kvalitete čistoće
 • Intenzitet boje je 100% održiv
 • Korištenje jednokratnih proizvoda je mnogo ekonomičnije i mnogo ste fleksibilniji u pogledu odabira boja, dizajna, oblika i količine
 • Zbog raznovrsnog dizajna, svi su eventi popraćeni odgovarajućim ukrasima
 • Salvete i stolnjaci su uvijek precizno postavljeni i presavijeni te se mogu brzo postaviti za veće događaje
 • Korištenjem Royal kolekcije brinete za okoliš

Jesmo li vas uvjerili kako je Royal kolekcija rezervirana samo za najbolja ugostiteljstva?

Pružite svojim gostima najbolje, kao što Royal kolekcija pruža svojim klijentima! 

Pogledajte cijeli Royal asortiman