Zašto bi trebali odabrati Pure liniju proizvoda?

Objavljeno: 12.10.2017.

Svjesno ili nesvjesno, čovjek u većoj mjeri utječe na prirodu od drugih oblika života na ovoj kugli zemaljskoj. Što zbog lijenosti, što zbog neznanja, a što zbog toga što mu ova problematika uopće nije zanimljiva. 

Da, lako je okrenuti glavu i reći: “To me se ne tiče!”. A upravo zbog ovog stava sve se više pokušava probuditi svijest o zaštiti i očuvanju okoliša.

Jer, iako toga većina nije svjesno, svi želimo zelenu budućnost! A koliko nam je ona potrebna, to dobro zna njemačka tvrtka Papstar.

Papstar - zelena tvrtka biorazgradivih jednokratnih proizvoda 

Što vam prvo padne na pamet kada kažemo onečišćenje okoliša? Vjerojatno razbacane iskorištene maramice, salvete i vrećice po cesti i šumskom puteljku i naravno - bezglavo i nepromišljeno razvrstavanje otpada.

I upravo je ove najčešće probleme shvatio Papstar pa se odlučio primiti se u koštac s njima. Iako Papstar proizvodi jednokratne proizvode kao što su pribori za jelo, čaše i salvete (ono što najviše onečišćuje okoliš), Papstar je zapravo zelena tvrtka.

Papstar Pure zelena tvrtka

Već 130 godina svoje proizvode proizvodi u skladu s prirodom i jedna je od vodećih tvrtki na području proizvodnje ambalaže.

Jednokratni proizvodi od obnovljivih materijala

Papstaru je oduvijek bila želja da svaku zabavu, roštilj, ulični festival, školske proslave, pa i restorane opremi isključivo kompostirajućim i jednokratnim posuđem koji se nakon upotrebe, zajedno s hranom, stolnjacima i salvetama može direktno baciti u otpad. 

Sada vjerojatno mislite da to možete i sada, zar ne? Ali u tom bi se slučaju to zvalo onečišćenje okoliša i ne razvrstavanje otpada. S druge strane su Papstarovi proizvodi u liniji Pure posebni po tome što se zajedno s drugim otpadom mogu kompostirati i prirodno vratiti u prirodu. 

Pitate se “u čemu je kvaka”? Papstar se već odavno u što većem luku kloni plastike i umjetnih materijala jer ne želi biti jedan od glavnih krivaca za onečišćenje okoliša. 

Tako su svi Pure proizvodi čisti i neokaljani. Drugim riječima, u potpunosti su biorazgradivi, kompostirajući i nisu nimalo štetni za ljudsko zdravlje.

Papstar je prva tvrtka koja je u svoj program uključila FSC® certificirani drveni pribor za jelo

Korištenje obnovljivih i biorazgradivih sirovina ima dugu tradiciju u Papstaru. Tako se za proizvodnju jednog dijela potrošnih proizvoda Pure linije isključivo koristi drvo iz održivih šuma.

Naime, drvo se od davnina smatra najprirodnijim, najizdržljivijim i najekološkijim materijalom kojeg je i najjednostavnije obraditi pa su Pure pribori za jelo i tanjuri savršeni za one koji su uistinu ekološki osviješteni.

Drveni tanjuri Papstar Pure

Bitno je napomenuti kako su Papstar drveni proizvodi izrađeni od prirodnog svijetlog drveta jer takav tip drveta ne treba umjetno izbjeljivati, a zahvaljujući modernim proizvodnim procesima i površinskoj obradi drva, Pure proizvodi su dugotrajni, funkcionalni i atraktivni.

Posebnu pozornost željeli bi dati priboru za jelo koje je posebno dizajnirano i obrađeno. Tako su noževi prigodni za bilo koju vrstu hrane jer imaju različite oštrice, a vilice su zaobljene i glatke i gušt je s njima jesti salate. Stvarno možete zapiknuti u list salate

Jednokratni proizvodi izrađeni od drvenih vlakana

Svi papirnati tanjuri i čaše iz linije Pure izrađeni su upotrebom drva iz održivih šuma. U tom kontekstu, za proizvodnju se uzima samo potrebna količina drva, a paralelno s time sade se  nova drva.

Za papirnate tanjure i čaše koristi se smreka jer jedino ona ima potrebnu duljinu vlakana za proizvodnju ovog tipa proizvoda. 

Jednokratni proizvodi izrađeni iz bioplastike

Bioplastika se za razliku od plastike koja se dobiva iz nafte, dobiva iz bioosnove. Pri tome se misli na biljna ulja i masti te kukuruzni i graškov škrob. U novije vrijeme pronađen je još prirodniji način za dobivanje bioplastike, a to je korištenje melase. Melasa je gusta smeđa tekućina dobivena kao nusprodukt pri proizvodnji šećera za čiju se proizvodnju ne koriste vrijedne prehrambene sirovine.

Papstar plastični proizvodi

Iz tog se razloga Papstarove slamčice, plastične čaše i posude mogu sigurno razgraditi u roku od 45 do 60 dana. 

I Papstarove salvete su biorazgradive

Salvete su izmišljene negdje davne 1929. godine i od tada su promijenile cijeli svijet. Toliko su bile mekane, tanke i mogle su toliko dobro apsorbirati vlagu i obrisati mrlje s lica da su u veoma kratkom vremenu zamijenile obične krpe. 

Papstar salvete Pure

No najveći problem je bio u tome što nisu biorazgradive. Papstar je dorastao i tom problemu i sve Pure salvete i stolnjaci imaju FSC® certifikat kao dokaz za brigu o okolišu i održivosti šuma. 

Tanjuri i zdjelice od šećerne trske

Uz tanjure i čaše od drvenih vlakana, Papstar također nudi i proizvode od šećerne trske. Šećerna trska je kao godišnja obnovljiva biljka glavna sirovina za proizvodnju šećera (saharoze) i bila je jedini izvor za proizvodnju šećera sve do početka uzgoja šećerne repe u 18. stoljeću. 

Papstar Pure papirnati proizvodi
 

Kako Papstar koristi šećernu trsku? Tako da se tijekom vađenja šećera iz trske, koristi nusproizvod po imenu bagasse koji je zbog visokog udjela celuloze odlična sirovina za proizvodnju tanjura i zdjela. Zato tanjuri i zdjele mogu ići i u mikrovalne pećnice

Tanjuri i zdjele iz palmina lišća

Jedan dio tanjura i zdjela dobiva iz palminog lišća, točnije iz listova areca palme. Ova sirovina pogodna je za proizvodnju različitih vrsta potrošnih materijala jer su svi proizvodi od reda čvrsti i stabilni. 

Papstar Pure palmino lišće

Ekološko pakiranje hrane

Kažu da je dobra hrana, hrana za dušu pa pripazite da je poslužite u privlačnom pakiranju. 

Kartonsko pakiranje hrane pod nazivom Good Food razvijeno je od strane naše nizozemske tvrtke Conpax. Ambalaža je izrađena od drvenih vlakana, otporna je na mast, biorazgradiva je i posjeduje FSC certifikat. 

Papstar Pure Good Food

Želite li znati nešto više o Papstarovoj liniji Pure? Slobodno nas kontaktirajte i reći ćemo vam sve što vas interesira.

Naravno, slobodno pogledajte i Pure proizvode u našoj online ponudi :)

Mislite zeleno, mislite pametno - mislite Papstar Pure!

Papstar Pure je ovdje!