Pure ima samo zelene proizvode

Objavljeno: 26.10.2017.

Nemoj bacati papiriće na cestu. 

Pazi u koju kantu bacaš smeće. 

Brini za okoliš kako bi ti poslije bilo bolje.

Od malena učimo kako je važno očuvati prirodu. Što zbog roditelja i učitelja, što zbog stalnog medijskog bombardiranja. No kao da nam te poruke ne dolaze do glave. 

Svjesni smo da svakim korakom i svakim potezom vrlo lako možemo onečistiti okoliš, ali svejedno tu i tamo okrenemo glavom i kažemo:

Ma stvarno mi se sada ne da čuvati ova žvakaća guma u papiriću i nositi je u torbi. Nitko ne gleda, baciti ću je u grm. Ali samo ovaj put. Obećajem.” 

I tako malo po malo, svatko od nas šteti prirodi i više nego smo toga svjesni. Onečišćene rijeke, gradovi, tla, globalno zatopljenje, sve češće poplave, erozija tla, otapanje ledenjaka…  

Posljedice izravnog onečišćenja i globalnog zatopljenja osjećamo svakodnevno u svojim životima i zbog toga se sve više podiže svijest o zaštiti i očuvanju okoliša. Ujedinjeni Narodi su ovdje i među najglasnijima jer intenzivno potiču zelenu ekonomiju - ekonomiju koja rezultira poboljšanom ljudskom dobrobiti uz značajno smanjenje rizika za okoliš.  

Svaki stanovnik Hrvatske proizvede više od 400 kg otpada godišnje

Prema podacima Eurostata, svaki stanovnik Hrvatske u prosjeku proizvede više od 400 kg komunalnog otpada godišnje. 

Doduše, najveći problem je razvrstavanje otpada. Malo će koje kućanstvo, restorani, hoteli, školske kantine i ostala poduzeća pravilno razvrstati otpad. Što zbog neznanja, a što zbog jednostavnijeg pristupa bacanju otpada jer kome se da razvrstavati otpad u različite kante za smeće. To je ipak previše kompliciran i dugotrajan posao.

Njemačka tvrtka Papstar već je odavno prepoznala ovaj problem i uhvatila se u koštac s ovim problemom. 

Papstar Pure briine za okoliš

Papstar je jedno od rijetkih poduzeća koje:

  • proizvodi potpuno ekološke i kompostirajuće proizvode,
  • za proizvodnju upotrebljava obnovljive i biorazgradive sirovine, a drvo koristi samo iz obnovljivih šuma
  • proizvodi jednokratne proizvode za jelo i pribor za jelo, a da ne štete okolišu

U tome je i smisao zelene ekonomije. Razvijanje strategija za iskorištavanje obnovljivih izvora energije, recikliranje, smanjenje emisije CO2, smanjenje utjecaja na klimatske promjene i sve s ciljem da se očuvaju prirodne ljepote kojima raspolažemo. 

Kako Papstar brine za okoliš?

Pure na hrvatskom znači čisto, neokaljano, i takva je Papstarova linija proizvoda u kojoj nudi potrošne materijale poput tanjura, pribora za jelo i čaša

Vjerovali ili ne, oni su u potpunosti biorazgradivi, kompostirajući i nisu štetni za ljudsko zdravlje. 

Pure proizvodi izrađeni su od biorazgradivih materijala

Već više od 130 godina za proizvodnju ovih potrošnih materijala koriste:

  • Drvo iz održivih šuma: Pure proizvodi izrađeni su od prirodnog svijetlog drveta jer takav tip drveta nije potrebno umjetno izbjeljivati
  • Drvena vlakna: Za proizvodnju pribora za jelo koristi se smreka i uzima se samo potrebna količina drva, a paralelno s time sade se nova drva.
  • Bioplastiku: Plastične posudice i čaše izrađene su iz bioplastike koja se dobiva iz melase - guste smeđe tekućine koja se dobiva pri proizvodnji šećera.
  • Šećernu trsku: Dio proizvoda izrađen je iz bagasse koja se dobiva vađenjem šećera iz trske.
  • Ekološka kartonska pakiranja: Kartonska ambalaža izrađena je iz drvenih vlakana, otporna je na mast, biorazgradiva je i posjeduje FSC certifikat.

Papstar Pure idealan je za hotelske lance, kantine i restorane

Znate li što je skrivena tajna Papstar Pure linije? Jednokratne tanjure, posudice i pribor za jelo nema potrebe posebno reciklirati. Ostatke hrane zajedno s potrošnim priborom možete baciti u isti otpad bez da štetite okolišu. 

Budući da se zaista radi o kvalitetnom potrošnom priboru (noževi zaista režu, vilicama zaista možete ubosti u list zelene salate, a tanjuri nisu lagani i ne lome se čim stavite dobar komad odreska na njih), Pure proizvodi su izvrsni za restorane, kantine, pa i hotelske lance koji misle zeleno. 

Tanjuri palmino lišće

Tako u školskim i studentskim kantinama i kantinama namijenjenim za radnike neke tvrtke više ne morate imati pet različitih kanta za otpad i nadati se da će svatko znati razvrstati otpad. 

Dovoljno je da djeca, studenti ili zaposlenici odnesu cijeli poslužavnik i sve što je na njemu bace u isti otpad.

Ne vjerujete? Pogledajte video kako to rade Papstarovi zaposlenici u svojim kantinama

 

 

Pure proizvodi su također pogodni za restorane, hotelske lance i štandove brzom hranom jer Pure u svojoj kolekciji ima privlačne zdjelice i tanjure izrađene od palminog lišća i svijetlog drveta te privlačna kartonska pakiranja za brzu hranu.

Palmino lišće Papstar Pure

Tako ne morate brinuti da će gosti misliti kako ste im poslužili ukusnu hranu na jeftinom papirnatom tanjuru

Papstar rješava problem plastičnog otpada

Bez obzira na neizmjernu važnost plastike koju ona ima u modernom životu, pokazalo se da je ona jedan od najvećih problema današnjeg zagađenja. Znanstvenicima je to bio dovoljan razlog da pokušaju osmisliti materijal čija sirovina nije nafta i koji će se moći brže i bezopasnije razgrađivati.

Tako su došli do razvoja bioplastike koja se dobiva iz biljnih ulja, masti, kukuruznog škroba i melase (nusprodukt kod proizvodnje šećera). Pa ako ćete gostima pakirati hranu za van, slobodno posegnete za bioplastičnim posudicama koje će se razgraditi za samo 64 dana (umjesto 500 do 1000 godina).

Razgradnja bioplastičnih čaša

Francuska je zabranila plastiku

Francuska je među prvim osviještenim zemljama koje vode brigu o okolišu te je od kolovoza prošle godine (2016.), zabranila proizvodnju plastičnih čaša, tanjura i pribora za jelo. 

Ovaj novi zakon svim proizvođačima na području Francuske daje vremena da do 2020. godine sav jednokratni pribor za jelo počinju proizvoditi od biološki dobivenih materijala. 

Želite li biti eco friendly i potpuno drugačiji od ostalih hrvatskih restorana, hotela, kantina i štandova, zamijenite dosadašnji pribor s Pure priborom.

Koliko je Pure sve popularniji, pokazuje to što već veći broj veganskih restorana poslužuje svoju zdravu hranu na našim estetski privlačnim i biorazgradivim tanjurima

Budite drugačiji, budite u trendu i pokažite gostima da brinete!

Misliti zeleno danas je IN pa što još čekate?

Budite zeleni uz Papstar Pure