Kvalitetne salvete Papstar

Objavljeno: 21.09.2017.

Što jedna salveta može reći o restoranu? Može reći mnogo. 

Možete li zamisliti divan odrezak u tartufati divno serviran na tanjuru, a kraj njega malena prozirna neugledna salveta? Baš onakva kakvu ste dobili kada ste ovog ljeta na plaži kupili punjene fritulice.  Čak i u mislima savršen odrezak u tartufati poslužen na loše uređenom stolu može ostaviti loš dojam.  

Poznati kuhar i vlasnik restorana Gordon Ramsay poznati je perfekcionist, a u svojoj autobiografiji “Humble Pie” objašnjava zašto je serviranje jednako važno kao i priprema savršenog obroka.

“Nije bitno je li odrezak savršen, ako je serviran na hladnom tanjuru on je smeće. Ako je nož kojim bi se trebalo rezati odrezak tup, hrana je smeće. Ako je prateći umak vruć, odrezak je smeće. Ako je stolica neudobna, posluženi obrok je smeće. Ako ga servira konobar koji bazdi po cigaretama nakon puš-pauze, hrana je smeće. Zato što se brinem oko odreska, moram se brinuti oko svega što ga okružuje”.

Mi u Matramu bi dodali - ako želite poslužiti taj savršeni odrezak - morate dobro izabrati i salvete. Kako bi vam pomogli napravili smo mali podsjetnik kako odabrati salvete.

Na što misliti kada birate salvete?

Prije odabira prave salvete, postoji nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir:

  • Kupujete li salvete za svakodnevnu uporabu u restoranu ili se kod vas održava neka posebna prigoda (vjenčanje, proslava krštenja ili konfirmacije, večera za zaposlenike tvrtke). Kupujete li salvete za catering?  Kakav dojam želite ostaviti na gostima? Treba li salveta biti u strogoj funkciji za brisanje ili je element uređenja stola?
  • Što će gosti jesti? Hoće li im trebati salveta kojom će intenzivno brisati prste ili će ih koristiti za lagani pritisak na usne.
  • Gdje će salveta biti kada je gosti ne koriste? Hoće li je gosti držati uz sebe, baš kao na koktel partyju ili im je cijelo vrijeme potrebna na stolu. 

Salvete za sve prilike: Royal kolekcija

Jednom kada odgovorite na sva ta pitanja, puno je lakše odabrati same salvete, a proces odabira možete skratite tako da nađete nešto u našoj bogatoj ponudi iz Royal kolekcije

S Royal salvetama ne možete pogriješiti iz nekoliko razloga:

  • Royal salvete napravljene su od papira, a izgledaju baš poput tkanih platnenih salveta.
  • Bez mirisa su i ne miješaju se s aromom hrane za razliku od platnenih salveta koje mogu mirisati na deterdžent. 
  • Mekane su na dodir s kožom.
  • Dobro se presavijaju i brzo poprimaju oblik što znači da su dobre za dekoracije.
  • Odlikuje ih velika moć upijanja. 
  • Dolaze u 60 različitih boja i uzoraka 

Kako bi vam dočarali kako su salvete bitne pronašli smo nekoliko ideja za dekoraciju.

Salvete za vjenčanje 

Vjenčanje je jedno od najzahtjevnijih događaja za uređenje. Mladenci imaju velika očekivanja i sve mora biti savršeno. Pa tako i uređenje stola. Bijela je uvijek boja koja prevladava na vjenčanjima, a nju je moguće kombinirati s bilo kojom drugom bojom. Pa i ljubičastom.

Ljubičasto vjenčanje salvete

Ljubičaste salveteLjubičaste salvete za vjenčanje
Ljubičasto vjenčanje

Salvete za dobar dan u restoranu

Dobro uređen stol u dobrom restoranu uvijek čeka klijenta. Bijele salvete apsolutna su restorantska klasika i uvijek ih je dobro imati na zalihi. A uvijek možete izabrati i bijelo s uzorkom 

Bijele kvalitetne salvete za restoran
Salvete s uzorkomBijele salvete s uzorkom
Bijele salvete, vječna klasika

Salvete na otvorenom

Ako poslužujete u dvorištu svog restorana, znate kako je dobro uređen stol i dalje je bitan dio posluživanja. Posluživanje u zelenim otvorenim prostorima jelu uvijek daje poseban okus, a gostu posebno sjećanje na ukusan obrok. Dvorišta i terase restorana i kafića često nisu toliko "uniformirana" kao interijeri i izgledaju puno kreativnije. Vanjski prostori pružaju i veću mogućnost igranja s bojama.

Žute kvalitetne salvete Papstar
Žute salveteŽuta salveta Papstar

Žuto unosi život i energiju

Salvete uz catering

Kada radite catering, znate da je najlakši dio pripremiti hranu. Logistika iza dostave puno je teži dio posla: kako hranu spakirati i održavati toplom, kako prenijeti stolove i kako ih urediti kako bi se savršeno uklopili u novi prostor. I naravno, tu su i salvete. 

Uređenje stola catering
Ružičasta salvetaRužičaste salvete Papstar

Ružičaste Papstar salvete

Uz Royal brinete za okoliš

Royal kolekcija vaše restorane može doista opremiti salvetama za svaku priliku, svih boja i uzoraka. Uz to, svoj ugostiteljski objekt je uz Royal kolekciju ekološki osviješten. Naime, naše salvete nisu obične papirnate salvete već su biorazgradive i kompletno kompostirajuće pa ih se može baciti zajedno s hranom. 

Kreativno i ekološki odgovorno uređenje stola