Suh zrak loš je za zdravlje, no postoji djelotvorno rješenje

Objavljeno: 10.11.2016.

Svi želimo zimi uživati u toplini vlastitog doma, ali kada grijemo zrak on zapravo postaje suh.

Suhi zrak uzrok je brojnim poteškoćama, a uvelike nastaje upravo kao posljedica pretjeranog zagrijavanja prostora.

Tijekom zime grijemo sobe da nam bude što ugodnije, međutim, zagrijavanjem se u prostorijama smanjuje vlažnost zraka, a tu nastaju problemi.

Zrak, naime, nastoji poput spužve upiti vlagu, i to ne samo iz svih predmeta s kojima je u kontaktu, već i iz našeg tijela.

Posebno su na udaru naši dišni putevi; dolazi do sušenja grla, usnica i kože, a samim time smanjuje se obrana od štetnih mikroorganizama te se javljaju brojne upale i slabljenje organizma.

Uzrokuje brojne zdravstvene probleme

Da stvar bude gora, materijali koji zadržavaju vlagu, poput tepiha, zavjesa, namještaja i drugih tekstila, još dodatno isušuju zrak.

Osim što šteti našem dišnom sustavu, izloženost suhom i lošem zraku uzrokuje tegobe poput umora, pospanosti, razdražljivosti, nemogućnosti koncentracije, nervoze, glavobolje, itd.

Kada je koža izložena utjecaju suhog zraka ona se prekomjerno suši i dolazi do pojave svrbeži i iritacije, a nerijetko i do crvenila.

Posljedica izloženosti suhom zraku je i pojava infekcija gornjih dišnih puteva uslijed isušene sluznice, koja može uzrokovati neugodu u vidu krvarenja, svrbeža, peckanja, kihanja,...

Dodatni problemi koje može uzrokovati suhi zrak su i žarenje u očima i iscrpljenost.

Uz to, od suhog zraka nije pošteđen ni drveni namještaj, dakle parketi, glazbala, umjetnine i ostali predmeti u našim domovima izrađeni od drva.

Upravo zbog ovih razloga važno je znati kako otkloniti posljedice suhog zraka - ovlažiti zrak i sačuvati zdravlje.

Osim što šteti dišnom sustavu, suhi zrak uzrokuje umor, pospanost, razdražljivost, nemogućnost koncentracije, nervozu,...
Osim što šteti dišnom sustavu, suhi zrak uzrokuje umor, razdražljivost, nemogućnost koncentracije, nervozu,...

Ima lijeka za suhi zrak

Kako bismo se lakše nosili sa suhim zrakom u našem najintimnijem prostoru, možemo si pomoći.

Neki od tradicionalnih ‘narodnih’ metoda za sprečavanje suhog zraka u kućanstvu je stavljanje posude s vodom na radijatore, međutim to nije dovoljno za pravilno ovlaživanje životnog prostora.

Voda, naime, stoji i po nekoliko dana u tim posudama, a njezina temperatura pogoduje razvoju opasnih mikroorganizama.

Potrebno je koristiti provjerene i djelotvorne uređaje koji imaju dovoljno kvalitetne reference da zadovolje potrebe našeg životnog i/ili radnog prostora.

Pravi izbor stoga su proizvodi iz Soehnlea.

Idealan kućni ovlaživač

Kako stručnjaci preporučuju idealnu vlažnost zraka od 40 do 60 posto, osvježivač zraka s LED rasvjetom Airfresh idealan je za zimske dane u vašem domu.

Zahvaljujući ovlaživanju zraka od 360° te ultrazvučnoj tehnologiji raspršivanja i brzini isparavanja od 125 ml/h, već nakon prvog korištenja osjećat ćete se bolje, a isto će biti i s vašim kućnim ljubimcima, biljkama, drvenim namještajem i drugim.

S integriranim spremnikom za vodu kapaciteta 800 ml, ovaj osvježivač je pogodan za prostorije do 25 četvornih metara.

Da stvar bude bolja, uređaj je pogodan za Soehnle mirisna ulja.

Osvježivač zraka s LED rasvjetom Airfresh idealan je za zimske dane u vašem domu
Osvježivač zraka s LED rasvjetom Airfresh idealan je za zimske dane u vašem domu

Kako i gdje koristiti ovlaživač?

Tamo gdje je to moguće, trebali biste postaviti ovlaživač zraka tako da osigurate dovoljan protok zraka oko uređaja.

Idealno bi, stoga, bilo postaviti ga na mjesto gdje je prosječna temperatura zraka. Dakle ne preblizu vanjskim zidovima, prozorima, vratima i ostalim prijenosnicima topline.

Suprotno tome, dobra je praksa postaviti ovlaživač u blizinu radijatora, jer je u njegovoj blizini veće strujanje zraka i mogućnost apsorpcije vlage u zrak veća uslijed više temperature.

Kada je u pitanju zdravlje vaše obitelji, želite samo najbolje, a dvogodišnje jamstvo Soehnle osvježivača, najbolja je potvrda toga.

Zavirite stoga u ponudu Matram web shopa i odaberite ono najbolje!

Riješite se suhog zraka u vašem domu