Objavljeno: 22.11.2018.

Jeste li pronašli svojeg savršenog ili vaša potraga još traje? Pitamo za burger, naravno! 

Nekad obično mljeveno meso između peciva u kategoriji junk fooda, danas predstavlja pravo gurmansko jelo koje gotovo svaki restoran ima na svojem meniju.

Ozbiljno, tko ne voli burgere? Ima nešto u neodoljivoj kombinaciji sočne govedine, ukusnog sira i svježe salate, koji se servira između dvije kriške mekog, ukusnog peciva.

Burger barovi šire se poput epidemije i inovativnim verzijama okusa pretvaraju svoje klijente u lojalne burger fanatike. Pitate se kako može obična pljeskavica od mljevenog mesa između peciva potaknuti takvu predanost?

Burger barovi pretvaraju svoje klijente u lojalne burger fanatike.

KUTIJA PURE ZA HAMBURGER, KARTON, 9X15.5X15.5CM, GOOD FOOD, 50 KOMADA U PAKIRANJU VREĆICE PAPIRNATE NEWSPRINT ZA KROMPIRIĆE, MASNI PAPIR, 27X19X19CM, 1000 KOMADA U PAKIRANJUSALVETA 33X33CM, 1-SLOJNA,1000 KOMADA U PAKIRANJU

Inspiracije kada je riječ o ovom jelu, svakako ne nedostaje. Ponuda ovog nekad poniznog jela danas nije ni slična onome što je nekad bila. Burgeri su polako ali sigurno postali jedno od najpopularnijih jela na svijetu.

Koji su to burger trendovi obilježili proteklu godinu?

1. Burger festivali - nikad ih nije bilo više, nikad nisu bili posjećeniji i nikad nisu imali bolju ponudu. Obično su i natjecateljskog duha gdje posjetitelji mogu glasati za svog favorita. Također nije zanemariv utjecaj food blogera, čiji osvrti imaju veliki utjecaj na čitatelje koji planiraju posjetiti festival (ili restoran).

2. Burgeri s potpisom - janjeći burger neobične strukture s dodatkom coleslaw salate, feta sira, humusa od slanutka, grčkog jogurta, začinjen umakom čije je ime teško izgovoriti. Ovo zvuči kao neko jelo iz restorana s pet zvjezdica, a ne jelo koje možete pronaći na burger festivalu ili u nekom lokalnom restoranu. Sve više poznatih kuhara kreira svoju verziju ovog jela.

3. Mali i veliki burgeri - 2018 godina je godina svih veličina, od ogromnih premium burgera, do mini burgera. Ogromni premium burgeri su za one koji znaju što žele u životu, dok fini mini burgeri postoje za one neodlučne.

4. Svjetski burgeri - od meksičkih i azijskih okusa, do grčkih i još mnogih drugih. Svjetski okusi veliki su hit i raste potražnja za njima, a upravo je burger savršeno jelo za testiranje kombinacija raznih okusa.

5. Šarenilo - peciva u boji postala su popularna krajem 2015. godine kada su najveći lanci brze hrane u ponudu dodali peciva za burgere u neobičnim bojama. To se pokazalo kao veliki hit i bez velikog ulaganja dobili su puno marketinškog prostora. Svi su pisali i pričali o burgerima u boji. Kod nas su najpopularniji crni, zeleni i crveni burgeri.

Kod nas su najpopularniji crni, zeleni i crveni burgeri.

PAPIR ZA UMATANJE HRANE NEWSPRINT, MASNI PAPIR, 35X25CM, 5KG(CCA.1910 KOM)SNACKE POSUDE PURE KARTON, 3.5X7X15CM, GOOD FOOD, 50 KOMADA U PAKIRANJUFINGERFOOD PIKALICE OD BAMBUSA, 9CM GOLF, 250 KOMADA U PAKIRANJU

6. Vrhunska kvaliteta mesa - naglasak se stavlja na vrhunsku kvalitetu mesa i ostalih sastojaka, a sve više burger majstora odlučuje se na gastro „odmak“ pa možete kušati okuse koje na prvu smatrate nespojivim. A pljeskavica gotovo nikad više ne dolazi sama - burgeri se dodatno pojačavaju sa šunkom, slaninom, salamom...

7. Zdravi burgeri - osim što se naglašava kvaliteta mesa i količina proteina na meniju, poruka usmjerena potrošačima je također usredotočena na druge teme vezane uz zdravlje, uključujući izraze organsko, prirodno, bez glutena i slično. Također možete odabrati razne dodatke vašem burgeru, što može uključivati bilo što od dodavanja jaja, kvinoje, gljiva ili avokada i drugih biljnih zdravih opcija.

8. Vege burgeri - da burger može biti i bez mesa, nikad nije bilo jasnije. Povrće je odličan izvor proteina, a način pripreme takvog burgera toliko je napredovao da neki skoro ni ne primijetite razliku između mesne pljeskavice i one od povrća (kažemo neki, jer one prave mesoljupce ipak nije tako lako zavarati).

9. Burgeri za doručak - burgera za doručak definitivno više nije tabu tema. Burger može sadržavati sve sastojke za balansirani i zdrav doručak.

10. Krumpirići nisu samo krumpirići - omiljeni dodatak burgeru, prženi krumpirići, isto su doživjeli redizajn. U ponudi možete pronaći krumpiriće s raznim preljevima i dodacima, spiralne krumpiriće, krumpiriće s parmezanom, čips od batata… ma mljac!

I krumpirići su doživjeli redizajn.

11. Craft pivo - nema burger festivala na kojem se ne toči pivo, kao ni restorana. Burger i pivo jednostavno idu zajedno kao... nutella i žlica. Prava romantična veza. Sve veća ponuda craft piva (i to domaćih) rezultirala je sa sve većim brojem pravih znalaca o pivu, a oko toga kako iskombinirati koje pivo s kojim burgerom mogao bi se napisati seminarski rad.

12. Burger i vino - ulična hrana naspram sofisticiranosti? Neki bi rekli da ova dva kulinarska klasika nikako ne spadaju u istu kategoriju. Možda je prije i bilo tako, no danas su oba proizvoda toliko svestrana, tako da je ova kombinacija odlična za one koji jednostavno ne vole pivo uz svoju porciju burgera.

13. Serviranje burgera - kada je burger u pitanju ništa se ne prepušta slučaju, pa se pozornost daje i načinu serviranja burgera i priloga. Na raznim festivalima i eventima burgeri i krumpirići će vam obično biti servirani u papirnatim kutijama za jednokratnu upotrebu, pri čemu se pazi na to da su kutije izrađene od obnovljivih sirovina, odnosno biorazgradive. Ako naručite burger u restoranu, velika je šansa da će vam stići na velikom drvenom pladnju. U oba slučaja bit će proboden pikalicom, kako bi se svi sastojci držali na svojem mjestu.

Ako naručite burger u restoranu, servirat će vam ga na velikom drvenom pladnju.

Svaki burger priča svoju priču. Na vama je da maksimalno guštate u njima i odaberete svog favorita, ili više njih. Iduća prilika za to bit će Adventski sajam u Zagrebu, gdje će biti puno fine klope, a sigurno neće nedostajati ni burgera.

Ako niste tip osobe koji se voli gužvati po sajmovima ili festivalima, burgere možete spremiti sami kod kuće. To je barem jednostavno. Ili..? 

Zaključit ćemo s jednim inspirativnim citatom nepoznatog autora: Život je prekratak da si tu i tamo ne bi priuštili sočan burger.

Istražite ponudu PAPSTAR PURE proizvoda